«Εάν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο», δηλώνει ο κ. Καμμένος, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι ο ελληνικός λαός έχει ήδη απαντήσει και μάλιστα πολύ πρόσφατα και, όπως αναφέρει, το 2019 που θα γίνουν εκλογές, θα αποφασίσει εκ νέου.
 
Σχετικά με τα πρόσφατα επεισόδια με κατοίκους στην Κω, που αντιτάσσονται στη δημιουργία hotspots στο στρατόπεδο του Πυλίου, τα αποδίδει σε τοπικά οικονομικά συμφέροντα. Όπως λέει, ένας μικρός αριθμός κατοίκων δεν επιθυμεί τη δημιουργία hotspots προκειμένου να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται οικονομικά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
 
Στις 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον υπουργό, «θα είναι έτοιμα τα hotspots και τα relocation centers», εργασίες που ανέλαβαν να συντονίσουν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις.
 
Μιλώντας στο Mega, η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη διευκρίνισε πως αυτό που εννοεί ο κ. Καμμένος είναι πως αν οι απαιτήσεις είναι παράλογες δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να προχωρούμε εκβιαζόμενοι, υπάρχουν και κάποια όρια, πρέπει να προστατεύσουμε τη χώρα, πρέπει να προστατεύσουμε τον ελληνικό λαό.
 
«Δεν απειλούμε κανέναν, απλώς οι Ευρωπαίοι πρέπει να λάβουν το μήνυμα ότι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να εκβιάζεται, δεν είναι δυνατόν ο λόγος του πρωθυπουργού και των αρμοδίων υπουργών να μην περνάει, δεν είναι δυνατό να μην προτάσσουμε το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών», τόνισε η κ. Χρυσοβελώνει και πρόσθεσε:
 
«Έχουμε μια διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη και για ασφαλιστικό και για φορολογικό. Εάν δεν υπάρξει βελτίωση στις συνομιλίες και στη διαπραγμάτευση, στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα.»