Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», ο Γ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στις δηλώσεις Καμμένου, σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε συζήτηση, ούτε λόγος για εκλογές», καθώς «η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή και κινείται στο πλαίσιο αυτής για να εκτελέσει με επιτυχία και δίκαιο τρόπο το σχεδιασμό της. Ούτε ατραπό φυγής αναζητούμε ούτε ηρωική διέξοδο, αναζητούμε τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε αυτά που έχουμε πει».

Κουρουμπλής: Να σταματήσουν τα όνειρα για εκλογές

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, δήλωσε στο «Έθνος της Κυριακής» πως «όσοι ονειρεύονται εκλογές και υπονοούν αποστασίες, αν και είναι χειμώνας, βλέπουν όνειρα θερινής νυκτός».

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι «αν λάβουμε υπόψη μας το εγχείρημα Παπαδήμου, τότε δεν μένει κανένα περιθώριο για πολιτικές διαστροφές». Τέλος, υπογράμμισε πως διαμορφώνεται ένα νέο δίπολο μεταξύ της νεοφιλελεύθερης ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και των προοδευτικών δυνάμεων «με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα», σημειώνοντας πως «όσοι αγνοούν αυτήν τη νέα πραγματικότητα που δημιουργείται θα μείνουν απολιθώματα της Ιστορίας».