Η σημαντικότερη αλλαγή

Η πρώτη και σημαντικότερη αλλαγή του TPP βρίσκεται στο λογότυπο. Εκεί βλέπετε ήδη το powered by 1101, γιατί από το Νοέμβριο έχουμε βάλει ένα στόχο: την δημιουργία του πρώτου εντελώς ανεξάρτητου διαδικτυακού ΜΜΕ που θα βασίζεται αποκλειστικά στους αναγνώστες του. Τα μέλη της πλατφόρμας των 1101 είναι για εμάς ο σημαντικότερος σύμμαχος στην δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η χώρα μας. Είναι η εγγύηση μας για μια ανεξάρτητη δημοσιογραφία που απευθύνεται και ελέγχεται από τους τελικούς αποδέκτες της δουλειάς μας. Είναι η κινητήρια δύναμή μας.

Το νέο layout

Το νέο TPP δεν έχει ένα νέο layout. Έχει σχεδιαστεί για να προσαρμόζεται στην καθημερινή παραγωγή και όχι το αντίστροφο. Δεν υπάρχει δηλαδή ένα εικαστικό στο οποίο προσπαθούμε να χωρέσουμε την ύλη αλλά το ίδιο το εικαστικό αλλάζει προκειμένου να αναδείξει το περιεχόμενο. Έτσι συνδυαστικά το νέο TPP μπορεί να παρουσιαστεί με 36 διαφορετικούς τρόπους, προσαρμοζόμενο όχι μόνο στην ύλη αλλά και στην συσκευή από το οποίο το επισκέπτεστε.  

Η σελίδα μας προσαρμόζεται όχι μόνο ανάλογα με τη συσκευή (κινητό, ταμπλέτα, υπολογιστής) αλλά και ανάλογα με τον προσανατολισμό της οθόνης σας (οριζόντια ή κάθετη θέση). Δεν είναι απλά responsive αλλά adaptive, δεν προσαρμόζεται δηλαδή απλά στη συσκευή από την οποία το βλέπετε αλλά τροποποιεί και την ίδια την ύλη και τις θέσεις προκειμένου να έχετε πάντα εύκολη και άμεση πρόσβαση στην ενημέρωση.

Πως δουλεύουμε για εσάς

Στο ThePressProject ξεχωρίζουμε την ειδησεογραφία από την άποψη. Έχουμε αυξήσει το προσωπικό του Newsroom προκειμένου να έχουμε την δυνατότητα να παράγουμε πρωτογενές περιεχόμενο αλλά δίνουμε μεγάλη σημασία και στην παραγωγή ρεπορτάζ. Από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα έχουμε δημοσιεύσει 48 ρεπορτάζ (περίπου 1 νέο κάθε 3 μέρες), μερικά από τα οποία έχουν ανοίξει το διάλογο στην κοινωνία. Παρακολουθούμε με live blogging όλα τα σημαντικά θέματα και διατηρούμε μόνιμα παρατηρητήρια για το μνημόνιο και το προσφυγικό.

Τηλεόραση / Ραδιόφωνο

Εξοπλίσαμε επιπλέον το τηλεοπτικό μας studio (του προσθέσαμε 1 ακόμα σκηνικό και 1 επιπλέον κάμερα) και πλέον παράγουμε 3 τηλεοπτικές παραγωγές σε εβδομαδιαία βάση: Την σατιρική εκπομπή ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ με τον Κωνσταντίνο Πουλή, την εκπομπή πολιτικής ανάλυσης ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΑΦΗΝΕΙΑ με την Αγλαΐα Κυρίτση και τον Μιχάλη Σιάχο, σε συνεργασία με τον Δρόμο της Αριστεράς και την εκπομπή συνεντεύξεων ΕΝΤΟΣ / ΕΚΤΟΣ με τους Κώστα Εφήμερο και Γεράσιμο Λιβιτσάνο. Επιπλέον το TPP σε συνεργασία με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο The Real News Network παράγει την εκπομπή The Voice of Europe με τον Χρήστο Ντάτσιο για λογαριασμό του δικτύου.

Η τηλεόραση του TPP προβάλλεται εκτός από την ιστοσελίδα μας και σε ένα δίκτυο περιφερειακών επίγειων σταθμών που διευρύνεται καθημερινά. Στόχος μας είναι μέχρι την άνοιξη του 2016 να εκπέμπουμε μέσω δικτύου σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο τις ήδη υπάρχουσες εκπομπές αλλά και νέες που θα δημιουργηθούν σε συνεργασία με το δίκτυο.

Το ραδιοφωνικό πρόγραμμα του TPP μεγαλώνει και νέες εκπομπές προστίθενται αλλά ακόμα δεν μπορούμε να σας εκμυστηρευτούμε τον πραγματικό μας στόχο για το ραδιόφωνο του ThePressProject. Οι συζητήσεις προχωράνε και σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας πούμε πολλά περισσότερα (και ενδιαφέροντα).

Συνεργασίες

Το ThePressProject ήδη συνεργάζεται με το The Real News Network και το Project Syndicate. Επιπλέον είναι μέλος του ECPMF και άλλων 6 οργανισμών για την ελευθερία του Τύπου και την ανάδειξη και προστασία της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Συνεργάζεται με το Wikileaks με στόχο την δημιουργία του πρώτου ελληνικού τμήματος για την επεξεργασία απόρρητων εγγράφων με προστασία της πηγής και συμμετέχει σε μια κολεκτίβα ερευνητών δημοσιογράφων για την αποκάλυψη της TTIP. Φέτος όμως το ThePressProject θα προχωρήσει και σε ένα νέο μεγάλο ερευνητικό πρόγραμμα από το φθινόπωρο στο οποίο συμμετέχουν 9 από τους μεγαλύτερους παγκόσμια δημοσιογραφικούς οργανισμούς (Guardian, Le Monde, El Pais, ZT κ.α.). Περισσότερες σχετικές ανακοινώσεις στις αρχές του καλοκαιριού.

International

Το ThePressProject προχωράει στην αναβάθμιση του διεθνούς τμήματος τους επόμενους μήνες προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πλήρης κόμβος πληροφόρησης που δεν θα ελέγχεται από τα συστιμικά ΜΜΕ στην αγγλική γλώσσα. Η μεγάλη επιτυχία του 2015, όταν τον Ιούλιο επισκέπτονταν το TPPi 3,1 εκατομμύρια άνθρωποι την ημέρα δείχνει ότι υπάρχει ανάγκη για ένα σοβαρό εναλλακτικό δίκτυο ενημέρωσης.