Όπως δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, «ούτε ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ επιθυμούν νέες εκλογές. Αυτό που είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι ότι, αν οι δανειστές δεν εκλογικεύσουν τις απαιτήσεις τους, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε και μια διαφορετική λύση, γιατί στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ, μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν είναι και ομολογία αποτυχίας για την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση. «Όχι. Καταρχήν, δεν βρισκόμαστε σ' αυτό το σημείο γιατί η διαπραγμάτευση δεν έχει τελειώσει. Θα είναι μια προσφυγή σε μια δημοκρατική διαδικασία και δίνεται η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να εκφραστεί και να αποφασίσει. Ας αφήσουμε όμως τη διαπραγμάτευση να εξελιχθεί».

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τον Βόλφκαν Σόιμπλε, λέγοντας πως η οπτική του δυσκολεύει τις διαπραγματεύσεις, αλλά δεν είναι ακόμα ικανή να οδηγήσει σε εκλογές. «Ο κ. Σόιμπλε έχει τη δική του οπτική γωνία, η οποία βεβαίως δεν γίνεται αποδεκτή. Ας μη μιλούμε ακόμη για εκλογές, ας ευχηθούμε να τελειώσει η διαπραγμάτευση, να προχωρήσει η αξιολόγηση».