Πλούσια θα είναι η ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου αύριο Τετάρτη με την πορεία αξιολόγησης να τίθεται στο τραπέζι. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά που έκανε στη Βουλή ο ίδιος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ότι «αν πάει Μάιο-Ιούνιο, καήκαμε», ενώ ο Γερούν Ντάισεμπλουμ ζήτησε σήμερα περισσότερη σαφήνεια ως προς το ασφαλιστικό αλλά και νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Την Τρίτη, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η «μπάλα είναι πλέον στην πλευρά των θεσμών, που οφείλουν να έχουν εποικοδομητική στάση». Η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε τη θέση της για ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο αγροτικό, η κυβέρνηση επανέλαβε ότι είναι ανοικτή σε «εξαντλητικό και ειλικρινή διάλογο, όχι όμως από μηδενική βάση», με τους αγρότες ωστόσο να ετοιμάζονται για κάθοδο στην Αθήνα.

Στο προσφυγικό, η κυβέρνηση διά του υπουργού Άμυνας επαναλαμβάνει ότι τα hotspots θα είναι έτοιμα έως τις 15 Φεβρουαρίου και ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την καγκελάριο Μέρκελ στην οποία ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή του ΝΑΤΟ στη διαχείριση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο μπορεί να γίνει αποκλειστικά στα τουρκικά χωρικά ύδατα.