Ο Γ. Μπουτάρης απόρησε για τη στάση που τηρεί μέχρι τώρα η Περιφέρεια, διερωτώμενος «δεν έπρεπε κανονικά η Περιφέρεια να υποβάλει μια σειρά προτάσεων για στρατόπεδα ή χώρους του δημοσίου, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή από εδώ ως τα σύνορα; Πού είναι η Περιφέρεια;».

Παράλληλα, δήλωσε ότι οΑ. Τζιτζικώστας «δεν βγαίνει στα τηλέφωνα», αν και ο ίδιος έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί του, ενώ πρόσθεσε ότι είναι «απαράδεκτη η συμπεριφορά και της Περιφέρειας και των υπολοίπων δημάρχων». Τέλος, υποστήριξε ότι «σε περίπτωση που κλείσουν τα σύνορα και “μπουκώσουμε” η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνον από την Πολιτική Προστασία» και επεσήμανε πως «οι Δήμοι δεν έχουν τέτοιες ικανότητες».

Τζιτζικώστας: Να ασχοληθεί με τα του οίκου του ο Μπουτάρης

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας απάντησε στον κ. Μπουτάρη, μέσα από το «Πρακτορείο 104,9». Ο κ. Τζιτζικώστας εξαπέλυσε επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, καλώντας τον να ασχοληθεί «με τα του οίκου του», ενώ του καταλόγισε ότι πιθανώς «έχει αναλάβει την υπεράσπιση της πολιτικής της κυβέρνησης στο προσφυγικό».

Παράλληλα, καταλόγισε «θολούρα» στον Γ. Μπουτάρη ως προς το προσφυγικό ζήτημα και τόνισε πως «όσες φορές ο κ. Μπουτάρης αποφάσισε να εμπλακεί σε πράγματα πέραν των αρμοδιοτήτων του, το μόνο που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα».