Αντίθετα με την Iowa, η διαδικασία στο New Hampshire των ΗΠΑ, έδειξε από νωρίς ξεκάθαρες νίκες για τα δύο φαβορί. Στους Δημοκρατικούς, ο Μπέρνι Σάντερς εξασφαλίζει διαφορά άνω των 20 μονάδων, καθώς με καταμετρημένο το 90% των ψήφων, πλησιάζει το ποσοστό του 60%, έναντι 38,5% της Χίλαρι Κλίντον.

Ο Μπέρνι Σάντερς, στον λόγο που έδωσε μετά την διαφαινόμενη νίκη του, είπε πως «Απόψε στείλαμε ένα μήνυμα που θα ακουστεί από την Wall Street μέχρι την Washington, από το Maine μέχρι την California.Οι άνθρωποι του New Hampshire έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, στο πολιτικό κατεστημένο, στο οικονομικό κατεστημένο και παρεμπιπτόντως, στο μιντιακό κατεστημένο. Αυτό που είπαν οι άνθρωποι εδώ, είναι πως, δεδομένης της τεράστιας κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας, είναι πλέον πολύ αργά για τους ίδιους παλιούς πολιτικούς. Οι άνθρωποι θέλουν πραγματικοί αλλαγή». Αξίζει να σημειωθεί πως στις επτά από τις τελευταίες δέκα εκλογικές αναμετρήσεις, ο νικητής των Δημοκρατικών στο New Hampshire ήταν και αυτός που κέρδισε το χρίσμα του κόμματος στο τέλος.

Ολόκληρη η ομιλία του Μπέρνι Σάντερς μετά την νίκη του:

Στους Ρεπουμπλικάνους, ο Ντόναλντ Τράμπ, κατάφερε να πάρει την νίκη, καθώς με καταμετρημένο το 90% των ψήφων, συγκεντρώνει ποσοστό πάνω από 35,1%, με τον Τζον Κάσιτς να έρχεται δεύτερος με 16,0%. Λίγο μετά τα πρώτα αποτελέσματα, ο Τράμπ ανέβηκε στο βήμα και δήλωσε: «Θα κάνουμε ξανά την Αμερική μεγάλη! Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους αλλά πρώτα να αποτίσω φόρο τιμής στους γονείς μου». Οκτώ στις δέκα τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, ο νικητής του New Hampshire ήταν και ο τελικός νικητής των Ρεπουμπλικάνων.

Τα αποτελέσματα όπως τα δίνει η Guardian:

και η ζωντανή κάλυψη από το The Real News Network