Βάσει των δεδομένων του ΟΟΣΑ, η υψηλότερη ποιότητα θέσεων εργασίας εμφανίζεται στην Αυστραλία, την Αυστρία, τη Δανία, τη Φινλανδία και τη Γερμανία. Στον αντίποδα, η χαμηλότερη ποιότητα καταγράφηκε στην Εσθονία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία και την Ισπανία.

Επίσης, η έρευνα του ΟΟΣΑ, παρουσιάζει πως  η ποιότητα των αποδοχών μειώθηκε στα 2/3 χωρών του Οργανισμού, ενώ η ασφάλεια των εργαζομένων επιδεινώθηκε στο σύνολο των χωρών.

«Η Ελλάδα είχε τόσο μεγάλη αύξηση της ανεργίας όσο και πτώση στην ποιότητα των αποδοχών και την ασφάλεια στην αγορά εργασίας, ενώ η συχνότητα της καταπόνησης στην αγορά εργασίας έμεινε σταθερή» αναφέρεται στη σχετική έρευνα.

Τέλος, τα στοιχεία δείχνουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των διάφορων εργασιακών μονάδων. Οι νέοι και ανειδίκευτοι δεν τείνουν μόνο να έχουν τη χειρότερη επίδοση όσον αφορά την απασχόλησή τους, αλλά έχουν επίσης χαμηλότερες αποδοχές και σημαντικά υψηλότερη ανασφάλεια στην αγορά εργασίας. Επίσης, παρατηρείται ανισότητα ως προς τη γυναικεία απασχόληση.

Γενικότερα, ο ΟΟΣΑ σημειώνει πως γενικά το εργασιακό περιβάλλον άλλαξε προς το χειρότερο.