«Την ώρα που ακραίες φωνές στην Ευρώπη απειλούν την Ελλάδα με κλείσιμο των συνόρων στα Σκόπια, λόγω του προσφυγικού ζητήματος, το θεωρώ αδιανόητο, μέσα από την ίδια μας την πατρίδα, να υπάρχουν συνοριακές κινητοποιήσεις οι οποίες μας δημιουργούν σοβαρά ζητήματα στις διεθνείς μας σχέσεις», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουίκ η κατάσταση στη Βουλγαρία, στα σύνορα με την Ελλάδα, δημιουργεί έντονο διακρατικό – διπλωματικό ζήτημα.

Η βουλγαρική κυβέρνηση διαμαρτύρεται εντονότατα, καθώς, όπως εξήγησε, «εκατοντάδες φορτηγά (κυρίως βουλγαρικά, αλλά και ρουμάνικα κλπ) σε ουρά πάνω από 25 χιλιόμετρα έχουν ακινητοποιηθεί στη δική τους την πλευρά, με ό,τι αυτό σημαίνει στη ζημιά που υφίστανται εκείνοι, χωρίς να έχουν καμία σχέση με το πρόβλημα που έχουν οι Έλληνες αγρότες με την ελληνική κυβέρνηση».

«Από τη μία δίνουμε μάχη να μην μας κλείσουν οι ακραίοι της Ευρώπης, με τους “πρόθυμους” Σκοπιανούς, τα ελληνικά σύνορα και εμείς κλείνουμε τα δικά μας σύνορα με μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης;», διερωτήθηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, απευθυνόμενος ταυτόχρονα «και σε εκείνους τους αγρότες που δεν υποκινούνται από κόμματα, αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης που υποκινούν και κρύβονται πίσω από αγρότες».

«Δεν μπορεί για τη συγκεκριμένη διασυνοριακή – διακρατική περίπτωση να εθελοτυφλούν ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε η Φώφη Γεννηματά», κατέληξε ο κ. Κουίκ.