Συγκεκριμένα, υπουργός Επικρατείας συναντήθηκε με τις διοικήσεις 11 φορέων, ώστε να καταγραφούν όλες οι απόψεις και οι προτάσεις,  για να διαμορφωθεί το νέο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, με τη χορήγηση αδειών «με όρους απόλυτης διαφάνειας και αντικειμενικότητας». 
 
Το πρωί της Πέμπτης ο Ν. Παππάς πραγματοποίησε συναντήσεις με τη διοίκηση της 'Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ). Κατά τη συνάντηση, έγινε σαφές η πλήρης διάσταση απόψεων των εκπροσώπων των ιδιωτικών καναλιών με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. 
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ Πάνος Κυριακόπουλος (STAR), ο αντιπρόεδρος Νικόλαος Πεφάνης (MEGA), ο γενικός γραμματέας Στρατής Λιαρέλλης (ANT1), ο ταμίας Κώστας Κιμπουρόπουλος (ΣΚΑΪ), η έφορος Άννα Σούρπη (ALPHA), το μέλος του ΔΣ Γεώργιος Ζώης (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV), ο γενικός διευθυντής Μανώλης Δραϊνάκης και ο νομικός σύμβουλος Κωστής Φιλιππόπουλος.
 
Η τροπολογία η οποία υπογράφεται από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο περί «Κύρωσης της Συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας για τις διεθνείς οδικές επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές», το οποίο θα ψηφιστεί το βράδυ της Πέμπτης.
 
Σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, ο αριθμός ορίζεται σε τέσσερις άδειες για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας,
 
Δείτε αναλυτικά το τι προβλέπει η τροπολογία σε σχετικό ρεπορτάζ του ThePressProject.
 

«Πράσινο φως» για τις τηλεοπτικές άδειες από Κομισιόν
 

Η πώληση των τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα αποτελεί μέρος του μνημονίου και έχει στόχο την είσπραξη δημοσιονομικών εσόδων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ενώ πρόσθεσε πως ο διαγωνισμός πρέπει να γίνει βάσει ευρωπαικού δικαίου.

Ερωτηθείς σχετικά με το κατά πόσο είναι συμβατό με την κοινοτική νομοθεσία το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση καθορίζει σε τέσσερις τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι η πώληση των αδειών προβλέπεται στο πρόγραμμα προσαρμογής (μνημόνιο), στο πλαίσιο των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί.

Ο Κ.Σχοινάς δήλωσε πως αρμόδιο για να καθορίσει τη διαδικασία πώλησης αδειών είναι μόνο το ελληνικό κράτος, δεδομένου ότι η ΕΕ δεν έχει κοινή πολιτική στον εν λόγω τομέα. 

Στάση εργασίας ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ

Στάση εργασίας στα ιδιωτικά κανάλια, την ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.