Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραφαν πτώση άνω του 3% στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύομισι ετών με τις τράπεζες να σημειώνουν απώλειες 6%.



Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρούσε κατά 2,5%, στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2012, ο γερμανικός DAX κατά 3%, ενώ απώλειες 5% σημείωναν οι ιταλικές και οι ελληνικές μετοχές. Η τάση αυτή δεν προβλέπεται να εξασθενήσει, καθώς η Wall Street αναμένεται να ανοίξει με απώλειες 2%.

Το αμερικανικό νόμισμα κινείτο στα 111,36 γεν, υποχωρώντας σε επίπεδα που είχαν να καταγραφούν από τον Οκτώβριο του 2014. Πτωτικά έναντι του γεν κινείτο και το ευρώ, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύομισι ετών στα 126,06 γεν. Αντίθετα, το ευρώ κινείτο ανοδικά έναντι του δολαρίου έως και τα 1,1355 δολάρια, την υψηλότερη τιμή του τελευταίου τριμήνου.

Τα επιτόκια των γιαπωνέζικων, γερμανικών και βρετανικών σημειώνουν συνεχή πτώση, αλλά από την άλλη τα επιτόκια των 10ετών ομολόγων της Πορτογαλίας, έφθασαν στο 4,3% σήμερα- από 3,5% που ήταν χθες, δηλαδή αύξηση της τάξεως του 20%. Οσο για το βραχυπρόθεσμο χρέος- τα διετή ομόλογα της Πορτογαλίας- αυξήθηκαν κατά 160%

Συνεχίζεται η κατηφόρα της Deutche Bank


Kατακόρυφη άνοδο σημείωσαν σήμερα Πέμπτη τα ασφάλιστρα κινδύνου χρεωκοπίας (CDS) της γερμανικής τράπεζας – κολοσσού Deutche Bank, που ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2011, έτος που η ευρωπαϊκή κρίση βρισκόταν στο ζενίθ της. Η μετοχή της μεγαλύτερης γεμρναικής τράπεζας καταγράφει απώλειες έως και 9%, όπως επίσης τα ιταλικά ιδρύματα, και η γαλλική Societe Generale με πτώση 13%, σύμφωνα με τον Guardian.

Η τάση αυτή δεν προβλέπεται να εξασθενήσει, καθώς η Wall Street αναμένεται να ανοίξει με απώλειες 2%. Την ίδια στιγμή στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:24 διαμορφώνεται στις 440,02 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,04%.Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε χαμηλότερη τιμή στις 420,82 μονάδες (-6,35%). 


«Υπερβολική» η αντίδραση των αγορών σύμφωνα με Σόιμπλε

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την είσοδό του στο Eurogroup, εξέφρασε την άποψη πως οι αναταράξεις των χρηματιστηρίων, «εν μέρει οφείλονται στην υπερβολική αντίδραση των αγορών».