Μιλώντας στο Αθηναικό Πρακτορείο, το μέλος  της Επιτροπής Γιάννης Παναγής, ανέφερε πως στη σημερινή συνάντηση που συγκάλεσε η Πανελλήνια Επιτροπή στην Πέλλα, αποφάσισε να αποστείλει προτάσεις στον πρωθυπουργό για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, με την πλειοψηφία των συμμετεχόντων να δίνει θετική εισήγηση (28 ναι και 15 σε αναμονή).

Ωστόσο, σημείωσε ο κ. Παναγής, «υπήρξαν και κάποιοι που εκδήλωσαν την επιθυμία να το συζητήσουν πρώτα με τους συμμετέχοντες στα μπλόκα που εκπροσωπούν με την Επιτροπή να περιμένει την οριστική τους απάντηση μέχρι το Σάββατο, νωρίς το μεσημέρι, όπως και αυτών που συντάσσονται μαζί μας και δεν κατόρθωσαν να παρευρεθούν».

Ο Γιάννης Παναγής απηύθυνε ευρύ κάλεσμα στους εκπροσώπους των μπλόκων που έχουν στηθεί σε ολόκληρη την χώρα, προκειμένου να προσθέσουν και αυτοί τυχόν αιτήματα που δεν συμπεριλαμβάνονται στις «προτάσεις μας, να τις υπογράψουν και έτσι να πάμε στον διάλογο όλοι οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα που βρισκόμαστε στο δρόμο για περισσότερες από 20 ημέρες».

«Ανηφορίζουν» οι αγρότες από Κρήτη

Για το λιμάνι του Πειραιά ταξιδεύουν απόψε αγρότες από τα Χανιά και το Ρέθυμνο προκειμένου να συμμετάσχουν στο αυριανό συλλαλητήριο της Αθήνας με αίτημα την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό καθώς και τη βελτίωση του φορολογικού νομοσχεδίου. Οι αγρότες άρχισαν να συγκεντρώνονται σταδιακά από τις 6 το απόγευμα στο λιμάνι της Σούδας από όπου και παρέλαβαν τα εισιτήρια τους για να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής.

Οι αγρότες από το μπλόκο του Κλαδισού μετά την αποβίβαση τους από το πλοίο θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με αγρότες άλλων περιοχών της χώρας και μετά θα φθάσουν στην πλατεία Συντάγματος.

Οι αγρότες από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια αμέσως μετά τον κατάπλου του πλοίου έχουν ραντεβού με αγρότες από άλλα μπλόκα στο Σύνταγμα και θα συμμετάσχουν στο αυριανό συλλαλητήριο.