Το Σύνταγμα παραβιάζεται κατάφορα, υπογράμμισε εν συνεχεία και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, είπε ότι «δεν μπορείτε να βγείτε έξω στην κοινωνία». Κάλεσε την κυβέρνηση επίσης «να μην θεωρεί ως εχθρούς όλους τους Έλληνες».

Αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες, σημείωσε ότι η στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι ξεκάθαρη. Όπως είπε, η Ν.Δ. θα υπερασπίζεται την ελεύθερη ενημέρωση του λαού, πάντα υπό τον έλεγχο της ανεξάρτητης αρχής.

«Γιατί μόνο τέσσερις άδειες και όχι περισσότερες; Αναφερθήκατε στο ευρωπαϊκό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αλλά τα στοιχεία είναι λάθος» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε πως η ΝΔ θα υπερασπίζεται την ελεύθερη ενημέρωση του ελληνικού λαού, αλλά πάντα υπό τον έλεγχο της αρμόδιας αρχής.

Με ειρωνική διάθεση ο κ. Μητσοτάκης έθεσε στην κυβέρνηση το εξής ερώτημα:  «Γιατί δεν ορίζετε ανώτατο αριθμό κομμωτηρίων, σούπερ μαρκετ, κινηματογράφων; Έτσι αντιλαμβάνεστε τη λειτουργία της αγοράς; Δημιουργείτε το δικό σας σύστημα διαπλοκής, εσείς είστε η διαπλοκή, είστε το πιο παλιό από το παλιό».

Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις του Συντάγματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι το Σύνταγμα θεωρεί τον έλεγχο και την επιβολή των κυρώσεων αποκλειστική αρμοδιότητα του ΕΣΡ.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να τεθούν καθαροί κανόνες με διαφάνεια και να ισχύσει για τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτκών μέσων ό,τι ισχύει και για όλους τους άλλους επιχειρηματίες.

Συνεχίζοντας, είπε ότι η τροπολογία οδηγεί στην πλήρη κατάργηση του ΕΣΡ και τη χαρακτήρισε «ιδιότυπο θεσμικό Grexit» και «κρίκο στην αλυσίδα απαξίωσης της χώρας», υποστήριξε ότι δεν θα αντέξει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ θα ενεργοποιήσει «θεσμικά ανακλαστικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Η Νέα Δημοκρατία θα αγωνιστεί ενάντια σε αυτά που δρομολογεί η κυβέρνηση» κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.