Εντύπωση προκάλεσε στην αίθουσα το γεγονός ότι όταν αναρωτήθηκε αν η αντιπολίτευση έιναι «ικανοποιημένη από το τηλεοπτικό τοπίο», η Σοφία Βούλτεψη φώναξε  «ναι»

«Υποστηρίζετε ότι εμείς ελέγχουμε τη ροή της ενημέρωσης με τόση λάσπη που έχουμε δεχθεί; Λίγη ντροπή» τόνισε ο κ. Παππάς. «Τα κανάλια εδώ και 25 χρόνια λειτουργούν με καθεστώς μη νόμιμης λειτουργίας γιατί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επέλεξαν συνειδητά να διατηρούν το τρίγωνο της διαπλοκής».

«Η πλειοψηφία της Βουλής εξάντλησε όλα τα όρια για να συγκροτηθεί ΕΣΡ, αλλά μπλοκαρίστηκε η διαδικασία. Με ποια αξιοπιστία τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά και άλλες τροποποιήσεις;» αναρωτήθηκε ο υπουργός.

Μιλώντας για το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ο κ. Παππάς είπε ότι σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι η διαδικασία της αδειοδότησης είναι κρατική αρμοδιότητα, «μην ελπίζετε σε νέα υπόθεση βασικού μετόχου».

«Κόψτε το κατενάτσιο και μπείτε στο γήπεδο να παίξετε μπάλα»

Σε προηγούμενη του τοποθέτηση ο υπουργός Επικρατείας απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση τόνισε «κόψτε το κατενάτσιο και μπείτε στο γήπεδο να παίξετε μπάλα», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, καθώς η τελευταία ζητούσε από τη Βουλή να μην συζητηθεί η τροπολογία που αφορά την διενέργεια διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

«Η αντιπολίτευση έχει βάλει ένα επιχείρημα περί βιασύνης που δεν μπορούμε να αντιγυρίσουμε γιατί εσείς επί 25 χρόνια δεν βιαστήκατε και ζήσατε μαζί και με το καθεστώς της ανομίας» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Όπως πρόσθεσε, η κυβέρνηση δεν αιφνιδίασε καθώς το νομοσχέδιο συζητήθηκε πριν από τρεις μήνες και ζητήθηκε από την κυβέρνηση να συμβάλλει στην συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, όμως αντί να συμβάλλει θέτει διαρκώς εμπόδια.