«Ο Πολ Τόμσεν ζητά επί της ουσίας την εφαρμογή διαφορετικού προγράμματος από το συμφωνημένο», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, βασιζόμενες και στο σχόλιο της Κομισιόν για το άρθρο του διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ.

Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι «αποδέκτης των θέσεων του Πολ Τόμσεν δεν είναι η ίδια, αλλά οι υπόλοιποι θεσμοί, οι οποίοι ήδη εκφράζουν την αντίθεσή τους», καθώς ζητούν όπως διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβισί, να εφαρμοστεί μόνο ο,τι έχει αποφασιστεί στα πλαίσια του μνημονίου.

Το Μαξίμου διαβεβαιώνει ότι «η ελληνική πλευρά συνεχίζει την κατά γράμμα υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στα δύο μέρη και μόνο αυτών».

Αινιγματικός ο Βάλντις Ντομπρόβσκις

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε με τη σειρά του, σήμερα, πως «το ΔΝΤ είναι ξεκάθαρα μέρος της αξιολόγησης», ερωτηθείς σχετικά με το χτεσινό άρθρο του επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν.

«Οι διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές είναι σε εξέλιξη όσον αφορα στα στοιχεία για τη δημοσιονομική προσπάθεια. Οι θεσμοί αξιολογούν αυτά τα στοιχεία με βάση αυτά που συμφωνήθηκαν τον Αύγουστο, όταν υιοθετούσαμε το Μνημόνιο. Σε κάθε περίπτωση το ΔΝΤ είναι ξεκάθαρα μέρος της αξιολόγησης και η συνεργασία είναι στενή», δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει πλήρως, συμπεριλαμβανόμενης της οικονομικής βοήθειας, στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ κατέληξε λέγοντας πως όσο οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη, είναι «αδύνατο να αναφερθούμε σε λεπτομέρειες».