Όσοι παρακοκολούθησαν το  Superbowl και δεν πολυενδιαφέρονται για το άθλημα, ίσως να μην θυμούνται ποιός το κατέκτησε, θα συγκράτησαν όμως σίγουρα την performance της γνωστής καλλιτέχνιδας, Beyonce.

H Beyonce ανέβηκε στην σκηνή στο διάλειμμα του Superbowl με ένδυση, η οποία για πολλούς παρέπεμπε στους Μαύρους Πάνθηρες και αμέσως άνοιξε η συζήτηση για τα δικαιώματα των μαύρων στην αμερικανική ήπειρο. Τον τελευταίο χρόνο, οι συλλήψεις αλλά και οι εν ψυχρώ δολοφονίες μαύρων αμερικανών πολιτών, αυξήθηκαν. Η αμερικανική αστυνομία, σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, έχει γίνει ασύδωτη.

Με τον τρόπο της, η καλλιτέχνιδα ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της αστυνομίας αλλά και στον αφρο-αμερικανικό πληθυσμό που πέφτει συνήθως θύμα της αστυνομίας. Εικάζεται πως η Beyonce έχει πληρώσει πολλές εγγυήσεις για μαύρους συμπολίτες της που έχουν συλληφθεί κατά καιρούς.

Ανεβαίνοντας στην σκηνή, η Beyonce παρουσίασε το νέο της Single “Formation”, πράγμα για το οποίο δεν είχε ενημερώσει την παραγωγή της διοργάνωσης.

Παράλληλα, η αμφίεση της προκάλεσε την έκρηξη του αμερικανικού κοινού και μάλιστα δημιουργήθηκε και trend στο twitter #boycottBeyonce ενώ από μερικούς ζητείται να μην της επιτραπεί να παραθέσει σόου σε παιχνίδι των Mets.


Oι φανατικοί υποστηρικτές της πιστεύουν πως κάθε καλλιτέχνης έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί την δουλειά του για να εκφραστεί. Η Treva Lidsey, καθηγήτρια Γυναικείων θεμάτων, φύλου και Σεξουαλικότητας, στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, υποστήριξε πως τα social media είναι ο  πλέον κατάλληλος χώρος για να ανοίξει η συζήτηση για τον ρατσισμό και την ισότητα.