Έχοντας αφήσει ανεξίτηλο το πνευματικό του αποτύπωμα μέσω των ευφυέστατων και αιχμηρών σκίτσων του αλλά και του διεισδυτικού του χιούμορ, ο Γιάννης Καλαϊτζής, «έφυγε» την Παρασκευή από τη ζωή και σε ηλικία 71 ετών.

Είχε συνεργαστεί με έντυπα όπως «Πανπουδαστική», «Δρόμοι της Ειρήνης», «Αυγή» », «Αντί», «Ελευθεροτυπία», «Σχολιαστής», «Ντέφι», «Βαβέλ», «ΔΗΩ», «Γαλέρα» και «Εφημερίδα των Συντακτών». 

Το 1976 σχεδίασε τα σκηνικά και τα κοστούμια για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη Happy Day. Ήταν μέλος της λέσχης γελοιογράφων της ΕΣΗΕΑ και είχε εκλεγεί σε συνέδρια της ΠΟΕΣΥ.

Υπήρξε ένας από τους κύριους συντελεστές του περιοδικού «Γαλέρα», του οποίου υπήρξε διευθυντής μέχρι το 2010 όταν και έκλεισε, ενώ τον τελευταίο καιρό συνεργαζόταν με την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Τον δικό της όμως σκληρό αγώνα έδινε και η επί 23 χρόνια δημοσιογράφος του MEGA, Μαρία Παπουτσάκη, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 61 ετών και μετά από μια λαμπρή και συνεπή δημοσιογραφική πορεία. 

Η Μαρία Παπουτσάκη είχε γεννηθεί στο χωριό Πισκοπιανό Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης, σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα και από το 1981 εργάστηκε στις εφημερίδες “Ελευθεροτυπία”, “Πρώτη”, “Επικαιρότητα”, “Αυριανή”, το περιοδικό “Ταχυδρόμος”, τον ρ/σ “Flash”, ενώ για 23 χρόνια κάλυπτε στο Mega το ρεπορτάζ του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Είχε όμως εργαστεί και για 30 χρόνια στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων από το οποίο έλαβε και το “Βραβείο Αξίας του ΑΠΕ”.