Παρά τις αντιδράσεις και τις αντίθετες απόψεις που είχαν εκφραστεί από ορισμένα μπλόκα για την κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής στην Αθήνα, τελικά αυτή κρίθηκε επιτυχημένη, λόγω της μαζικότητας που υπήρξε. Πλέον, από σήμερα Δευτέρα οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα συγκεντρώνονται στα μπλόκα ανά την Ελλάδα με σκοπό να συναποφασίσουν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεών τους ενάντια στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων θα συγκαλέσει νέα γενική συνέλευση των 68 μπλόκων που έλαβαν μέρος στην διήμερη κινητοποίηση της ενώ μέχρι το βράδυ της Κυριακής είχαν περιθώριο όσοι επιθυμούσαν, να υπογράψουν τις προτάσεις που θα σταλούν σήμερα, Δευτέρα στους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών κομμάτων και τον πρωθυπουργό, από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

Το μπλόκο των Τεμπών αναμένει την επίσημη πρόσκληση στην Αθήνα για διάλογο με τον πρωθυπουργό, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων. Κοινή συνισταμένη είναι το αίτημα για συζήτηση επί των προτάσεων που έχουν σταλεί από τους αγρότες προς στην κυβέρνηση.

Το μπλόκο των Τεμπών προχώρησε από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής σε επ' αόριστον αποκλεισμό του δρόμου. Στην Ροδόπη θα αποκλειστεί από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη το τελωνείο της Νυμφαίας στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον κόμβο του Τυχηρού. Έτσι, κανένα τροχοφόρο όχημα δεν θα μπορεί να εισέρχεται και να εξέρχεται από και προς Βουλγαρία. Στην Ξάνθη επανέρχονται από σήμερα οι επτάωροι αποκλεισμοί, από τις 12 μέχρι τις 7, της γέφυρας του Νέστου στην Εγνατία Οδό.