Το δημοφιλές πολωνικό περιοδικό ισχυρίζεται πως με το εν λόγω πρωτοσέλιδο στηλιτεύει το γεγονός ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι ελίτ στις Βρυξέλλες κρύβουν την αλήθεια από τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αν και σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, μόλις τρεις από τους επίδοξους βιαστές της Κολωνίας ήταν πρόσφυγες, στην υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και αφορούσε τη μαζική σεξουαλική παρενόχληση εκατοντάδων γυναικών στη Γερμανία, το περιοδικό επιστρέφει στο θέμα, «προειδοποιώντας» για τον εξισλαμισμό της Ευρώπης.

«Συνεχιστές των ναζί»

Το προκλητικό πρωτοσέλιδο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς χρήστες να παρομοιάζουν τους πολωνούς δημοσιογράφους ως συνεχιστές των προπαγανδιστών των ναζί, οι οποίοι πριν και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έδειχναν στα έντυπά τους γυναίκες να δέχονται επιθέσεις από Εβραίους ή Αφρικανούς. 

Σημειώνεται ότι η Πολωνία, τηρεί ιδιαίτερα σκληρή στάση σχετικά με το προσφυγικό, με ακροδεξιές θέσεις να υιοθετούνται ακόμα και από επίσημα χείλη.