«Σήμερα, αυτή την ευλογημένη Παρασκευή σάς ανακοινώνουμε ότι η βούληση του δημοσιογράφου Μοχάμεντ αλ-Κικ υπερίσχυσε», δήλωσε η σύζυγός του, η Φάιχα Σάλαχ, σε συνέντευξη Τύπου στη Ντούρα, το χωριό που γεννήθηκε ο σύζυγός της κοντά στη Χεβρώνα, στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης

Ο Κικ διαμαρτυρόταν για τη διοικητική κράτησή του, ένα εξωδικαστικό μέτρο που επιτρέπει στο Ισραήλ να θέτει υπό κράτηση υπόπτους χωρίς δίκη ή απαγγελία κατηγορίας για περίοδο έξι μηνών η οποία μπορεί να ανανεώνεται επ΄αόριστον.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας κατηγορούν τον ρεπόρτερ του σαουδαραβικού δικτύου αλ-Ματζντ ότι ανήκει στο ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς. Ο Κικ δηλώνει ότι το μόνο στο οποίο επιδίδεται είναι η δημοσιογραφία.

«Σταματά σήμερα την απεργία πείνας του», αναφέρει η Λέσχη αλλά «θα παραμείνει μέσα στο νοσοκομείο της (ισραηλινής πόλης) Αφούλα για να λάβει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη», μέχρι τις 21 Μαΐου.

Ο αλ-Κικ δεν είναι ο μόνος κρατούμενος που αποφάσισε την έσχατη λύση της απεργίας πείνας για να κερδίσει την ελευθερία του. Ανάλογα περιστατικά παρατηρούνται στο Γκουαντάναμο, την Τουρκία και αλλού. Πριν λίγες μέρες το AJ+ είχε ανεβάσει ένα σχετικό βίντεο.

 

Starving Themselves in Protest

What if starving was your only hope of getting out of prison?

Posted by AJ+ on Thursday, February 25, 2016