«Οι προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχουν δημιουργηθεί. Οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι πλέον αδικαιολόγητη», υποστήριξε. «Όποιος θέλει να καθυστερήσει τη διαπραγμάτευση δεν σου λέει τίποτα. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα για το οποίο να υπάρχουν στο τραπέζι δύο εντελώς διαφορετικές θέσεις» πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε με ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες στη διαπραγμάτευση.


Αναγκαία η ολοκλήρωση της αξιολόγησης λόγω προσφυγικού

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης η προσφυγική κρίση καθιστά ακόμη πιο αναγκαία την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό. Όπως σημείωσε οι προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της έχουν δημιουργηθεί και η όποια περαιτέρω καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη ενώ πρόσθεσε πως η ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα αποτελέσει τον καταλύτη θετικών εξελίξεων που θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Επίσης ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ανέφερε πως η προσφυγική κρίση καθιστά ακόμη πιο αναγκαία την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε όλα τα μέτωπα και ιδιαίτερα στην υλοποίηση των δράσεων εκείνων που αποσκοπούν στη στήριξη της κοινωνίας και της συνοχής της, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις νέες πιέσεις που αναπόφευκτα συνεπάγεται η προσφυγική κρίση.

Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, οι εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό επιβάλλουν την επιτάχυνση των διαδικασιών που θα επιτρέψουν στην ελληνική οικονομία να μπει σε μια τροχιά ισχυρής ανάπτυξης προκειμένου να αντιμετωπίσει από καλύτερες θέσεις τόσο τα βάρη που συνεπάγεται η προσφυγική κρίση, όσο και μια ενδεχόμενη επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομίας. Όμως, όπως ανέφερε, η μετάβαση της οικονομίας από την ύφεση σε τροχιά μεγέθυνσης δεν θα εξαλείψει τα προβλήματα αυτόματα αν η επιδιωκόμενη ανάπτυξη δε στηριχτεί εξαρχής σε νέα παραγωγικά πρότυπα και σε νέους μηχανισμούς δίκαιης διανομής και αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου και αν παράλληλα δεν συνδεθεί με ένα βαθύ μετασχηματισμό του κράτους, της δημόσιας διοίκησης και του τρόπου διακυβέρνησης.