Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται αρκετές μέρες πάνω από 1000 πρόσφυγες ωστόσο το βράδυ της Παρασκευής παρατηρήθηκε απότομη αύξηση του αριθμού, καθώς στο λιμάνι επέστρεψαν άνθρωποι από άλλες περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, όπως η πλατεία Ομονοίας και η πλατεία Βικτωρίας.

Συσσίτια πραγματοποιούνται σε σταθερή βάση από τις αλληέγγυες ομάδες που έχουν κινητοποιηθεί και μεταφέρονται από πύλη σε πύλη του λιμανιού προσπαθώντας να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των προσφύγων.

 

Γεμάτες όλες οι αίθουσες στο λιμάνι. Μοιράσαμε αχνιστό φαγητό με τον Άλλο Άνθρωπο στην Ε2. Ήρθαν και γιατροί!

Posted by Katerina Efthimiou on Friday, February 26, 2016

Νωρίτερα, οργανώσεις αλληλεγγύης απηύθυναν επίγον κάλεσμα για ιατρικό προσωπικό καθώς, όπως τόνισαν, ανάμεσα στους πρόσφυγες υπήρχαν εκατοντάδες παιδιά και άρρωστοι.

 

1.700 άτομα χωρίς γιατρό σε όλο το λιμάνι του Πειραιά.Εκατοντάδες μωρά και παιδιά. Άρρωστοι. Οι NoBorders πληρώνουμε όποιον γιατρό μπορεί να δηλώσει βάρδιες. ΕΛΕΟΣ.#refugeesGr

Posted by NoBorders on Friday, February 26, 2016

 

Στο κάλεσμα υπήρξε άμεση ανταπόκριση, από μεμονωμένα άτομα αλλά και επιθεώρηση από το υπουργείο Υγείας. Βοήθεια επίσης προσφέρουν το πρωί και το μεσημέρι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και οι Γιατροί του Κόσμου.

Οι αλληλέγγυες ομάδες απευθύνουν έκκληση για τρόφιμα, κουβέρτες και sleeping bags καθώς μέρα με τη μέρα οι ανάγκες μεγαλώνουν.