«Οι παράνομες ροές μεταναστών στην οδό των Δυτικών Βαλκανίων έφτασαν στο τέλος τους. Ούτε κουβέντα για μονομερείς ενέργειες, αλλά κοινή δράση των 28 κρατών της ΕΕ», έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter.


Στη συνέχεια έστειλε νέο μήνυμα, με το οποίο εκφράζει τις ευχαριστίες του στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων «επειδή εφάρμοσαν μέρος της στρατηγικής της ΕΕ για να αντιμετωπιστεί η μεταναστευτική κρίση».

ΝΔ: Μείζον θέμα εάν δεν διαψευστούν οι δηλώσεις Τουσκ

«Εάν το Μαξίμου δεν διαψεύσει άμεσα τις δηλώσεις Τουσκ περί απόφασης των “28” για κλειστά σύνορα, υπάρχει μείζον θέμα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

Αλ.Τσίπρας: Να μην ενθαρρύνει ο Τουσκ όσους αγνοούν τις κοινές αποφάσεις

«O Βαλκανικός διάδρομος έκλεισε εξαιτίας μονομερών ενεργειών από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων», απαντά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με μήνυμά του στο Twitter, μετά από αναφορές του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σύμφωνα με τις οποίες το κλείσιμο των συνόρων ήταν απόφαση και των 28 κρατών – μελών της Ε.Ε.

Όπως τονίζει ο Πρωθυπουργός, η Ε.Ε. δεν έχει μέλλον αν προχωρά με μονομερείς ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα.

«Περιμένουμε ο κ. Τούσκ να επικεντρώνει τις προσπάθειες στην εφαρμογή κοινών αποφάσεων ως πρόεδρος της Ευρώπης των “28” και να μην ενθαρρύνει όσους τις αγνοούν», συμπληρώνει ο κ. Τσίπρας.