Όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και επικεφαλής της παράταξης “Ελληνική Αυγή”, Ηλίας Παναγιώταρος, πήρε τον λόγο, 30 άτομα ξεκίνησαν να χειροκροτούν και εμπόδισαν την αποχώρηση μελών αριστερών φοιτητικών παρατάξεων και της περιφερειακής συμβούλου της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής», Δέσποινας Κουτσούμπα, που για πολιτικούς λόγους δεν ήθελαν να είναι παρόντες.

Οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα με τον Η.Παναγιώταρο να ουρλιάζει από το μικρόφωνο ανταλλάσσοντας ύβρεις (“τραμπούκοι”, “μαχαιροβγάλτες”, “κότες”) με τους περιφερειακούς συμβούλους του ΚΚΕ. Αργότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη Π.Αναστασιάδης που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση δέχθηκε μπουνιές όταν προσπάθησε να σταματήσει την επίθεση κάποιων χειροκροτητών της “Χρυσής Αυγής” που προσπάθησαν να αρπάξουν το κινητό με το οποίο κάποιος τραβούσε βίντεο.

Κάποιοι σύμβουλοι δέχτηκαν επίσης προπηλακισμούς από τους ίδιους την ώρα που προσπαθούσαν να βγουν από την αίθουσα. Οι αστυνομικοί που υπήρχαν έξω από την αίθουσα δεν μπήκαν στην φάση του επεισοδίου και όταν ρωτήθηκαν, απάντησαν ότι δεν τους κάλεσε η διοίκηση της Περιφέρειας.

ΚΚΕ: Απομονώστε τους φασίστες και τον ρατσισμό

Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, καταγγέλλοντας «τους φασίστες της ΧΑ που έδειξαν και πάλι το αποκρουστικό τους πρόσωπο», ενώ καλεί τον λαό να τους απομονώσει.

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τους νέους τραμπουκισμούς μελών και στελεχών, μπράβων της ΧΑ, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Οι ναζιστές της ΧΑ, στη συζήτηση που ήταν προγραμματισμένη με θέμα το προσφυγικό, άρχισαν να προκαλούν και να προπηλακίζουν όσους ήθελαν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του περιφερειακού συμβούλου της ΧΑ και του ρατσιστικού οχετού που αυτός εκτόξευε.

Κατά τη διάρκεια των προπηλακισμών επιτέθηκαν και χτύπησαν το δημοσιογράφο του “Ριζοσπάστη” Π. Αναστασιάδη που κάλυπτε τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Για μια ακόμα φορά η ναζιστική εγκληματική ΧΑ δείχνει το αποκρουστικό ρατσιστικό της πρόσωπο. Ο ελληνικός λαός που καθημερινά εκφράζει την αλληλεγγύη του στους χιλιάδες πρόσφυγες χρειάζεται να απομονώσει τους φασιστές της ΧΑ και το χυδαίο ρατσισμό τους».