Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικό πρακτορεία, ερευνητές της υπόθεσης αναφέρουν ότι υποπτεύονται ότι η οικογένεια του Λούλα είχε στην ιδιοκτησία της ένα μη δηλωμένο πολυτελές διαμέρισμα στην πόλη του Γκουαρούχα.

Από την πλευρά του ο Λούλα αρνείται οτι έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα και απορρίπτει ότι έχει στην ιδιοκτησία του το πολυτελές ακίνητο στην Γκουαρούχα, το οποίο κτίστηκε από την κατασκευαστική εταιρεία OAS, η οποία εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς που σχετίζεται με την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras.

Δικηγόρος του πρώην προέδρου απέρριψε τις κατηγορίες ως αβάσιμες, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα απορριφθούν. Βάσει της βραζιλιάνικης νομοθεσίας, η απαγγελία κατηγοριών δε σημαίνει αυτομάτως ότι ο κατηγορούμενος ο οδηγείται σε δίκη, αφού πρώτα απαιτείται η θετική γνωμοδότηση ενός δικαστή.

Ο πρώην Εργατικός πρόεδρος, που παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα στη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτίου Αμερικής, έχει καταστήσει σαφές ότι θα πολεμήσει κάθε έρευνα σε βάρος του, και έχει καλέσει τους οπαδούς του να τον υποστηρίξουν.