Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται πως ο κύπριος πρόεδρος δεν πρόκειται να συναινέσει για το άνοιγμα κεφαλαίων ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Συγκεκριμένα ο τίτλος αναφέρει «Ο κύπριος ηγέτης απειλεί να βυθίσει τη συμφωνία της Μέρκελ για τους πρόσφυγες» και φιλοξενεί δήλωση του Ν.Αναστασιάδη «Ποτέ δε θα αποδεχθώ να με πιέσουν και ποτέ δε θα δώσω τη συγκατάθεσή μου, διότι διαφορετικά δεν έχω άλλη επιλογή από το να μην επιστρέψω στην Κύπρο».

Το δημοσίευμα στη συνέχεια αναφέρει πως ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου φάνηκε να «καυχιέται» μετά την πρόσφατη σύνοδο για τις παραχωρήσεις που εξασφάλισε από την ΕΕ, λέγοντας σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους πως «προκλήθηκε καυγάς εντός της ΕΕ» και ότι οι εταίροι «υποχρεώθηκαν πραγματικά να στραφούν κατά των Ελληνοκύπριων με τρόπο σοβαρό».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Νταβούτογλου, ο Ν.Αναστασιάδης, αναφέρει πως «θυσιάζουν τη μοναδική ευκαιρία να βρεθεί λύση στο Κυπριακό ζήτημα βάζοντας μας σε τόσο δύσκολη θέση. Είναι μια πολύ λεπτή στιγμή και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή μας εξωθούν σε μία θέση να πούμε 'όχι' στην Τουρκία».

Ενώ αναφερόμενος, στον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, αναφέρει πως έχει εξαντλήσει τις συνομιλίες και θα πρέπει να αναλάβει η τουρκική κυβέρνηση τώρα να στηρίξει τον Μουσταφά Ακιντζί.

Οι FT γράφουν επίσης ότι όπως οι περισσότερες ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες στις Βρυξέλλες, έτσι και οι κύπριοι διπλωμάτες είπαν ότι αιφνιδιάστηκαν από τη συμφωνία Μέρκελ-Νταβούτογλου που παρουσιάστηκε την τελευταία στιγμή στη σύνοδο για το προσφυγικό.

Οι κύπριοι διπλωμάτες ενημερώθηκαν για τα τουρκικά αιτήματα από τον ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, που ήταν παρών στη συνάντηση Μέρκελ-Νταβούτογλου την ημέρα πριν από τη σύνοδο και όχι από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Διπλωμάτες στις Βρυξέλλες, εξέφρασαν την οργή τους για αυτή την παραβίαση του πρωτοκόλλου, σχολιάζουν οι Financial Times.