«Υπό την παρούσα κυβέρνηση σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις», είπε ο Γερμανός υπουργός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας ότι κατά την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, από την οποία εξαρτάται η συνέχιση της οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα, επιτεύχθηκε πρόοδος μολονότι η Αθήνα «θα πρέπει να κάνει ακόμη μερικά πράγματα».
 
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι ένα από τα σημεία που συζητούνται ακόμη, αυτό που αφορά τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, είναι ένας τομέας «ιδιαίτερα δύσκολος πολιτικά» αλλά διαβεβαίωσε ότι όλες οι πλευρές «αναζητούν έναν τρόπο» ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το καλοκαίρι.
 
«Μέχρι τώρα έχουν τηρήσει τις δεσμεύσεις τους. Είναι μια κυβέρνηση αποφασισμένη, την οποία θα πρέπει να μπορέσουμε να στηρίξουμε», τόνισε από την πλευρά του ο Μισέλ Σαπέν.
 
«Το να διαχειρίζεται κανείς ταυτόχρονα το συνταξιοδοτικό, το φορολογικό και τα μέσα που απαιτούνται για τη φιλοξενία των προσφύγων είναι περίπλοκο, δεν υπάρχουν πολλές κυβερνήσεις που θα αντεπεξέρχονταν σε κάτι τέτοιο», συνέχισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών ζητώντας «λίγη κατανόηση για την κατάσταση» στην Ελλάδα.