Από τα μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ που συζητούνται με το κουαρτέτο, τα 3,6 δισ. ευρώ θα έχουν άμεση εφαρμογή, ενώ τα μέτρα έμμεσης φορολογίας για το 1,8 δισ. ευρώ θα εφαρμοστούν από το 2018, όπως διευκρίνισε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Χαρακτήρισε  τη διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει «αρκετά σκληρή», ωστόσο πιστεύει πως «η συμφωνία θα ολοκληρωθεί σχετικά στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, υπάρχει σύγκλιση στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις τόσο για το ασφαλιστικό όσο και για τα 1,8 δισ. ευρώ στην άμεση φορολογία.

Για τις αλλαγές στο φορολογικό, ο κ. Σταθάκης είπε κάτω από εισόδημα 20.000 ευρώ δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση, έως τις 35.000 με 40.000 ευρώ θα υπάρχουν οριακές ελαφρύνσεις και από 40.000 ευρώ και πάνω θα υπάρχουν επιβαρύνσεις.

Οι δανειστές ζητούν την πώληση όλων των «κόκκινων δανείων»

Ο αρμόδιος υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει απόσταση με τους δανειστές, οι οποίοι ζητούν την πώληση όλων των δανείων σε ξένα funds. Διαβεβαίωσε ωστόσο, ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει, καθώς το πλαίσιο αδειοδότησης των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά των «κόκκινων δανείων» είναι πολύ αυστηρό.