Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου, οι στόχοι ως προς την εξεύρεση μια βιώσιμης λύσης παραμένει ο στόχος τους. Ψάχνουν μια λύση «η οποία θα επαναφέρει τη χώρα στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης και η οποία θα υποστηρίζεται από ένα σύνολο αξιόπιστων μεταρρυθμίσεων που είναι συμβατές με την ελάφρυνση του χρέους, εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων».

Όσο για τις μεταρρυθμίσεις που θα κληθεί να εφαρμόσει η Ελλάδα, τονίζουν πως είναι αλληλένδετες με την ελάφρυνση του χρέους, κάτι που είναι πάγια θέση του ΔΝΤ.

Αιχμές από Μαξίμου

Κυβερνητικές πηγές είχαν εκφράσει από το πρωί τη δυσαρέσκεια τους, καθώς το ΔΝΤ δεν πήρε άμεσα θέση για την αποκάλυψη των διαλόγων. Όπως ανέφεραν, οι διάλογοι μεταξύ στελεχών του ΔΝΤ, «χαρακτηρίζουν το πιστωτικό γεγονός με κυνικό τρόπο ως το μοναδικό κίνητρο για συμφωνία και μιλούν ευθέως για χρεοκοπία της χώρας, συσχετίζουν την υπόθεση της Ελλάδας με το δημοψήφισμα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ρισκάροντας συνολική πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη, διατυπώνουν την πρόθεση τους να απειλήσουν ακόμη και την Γερμανίδα καγκελάριο κ. Μέρκελ, με σκοπό να την εξαναγκάσουν να προσχωρήσει στις θέσεις τους».