Η επίσκεψη στο Βερολίνο, πραγματοποιείται στον απόηχο της δημοσιοποίησης του διαλόγου Τόμσεν – Βελκουλέσκου, κι ενώ το ΔΝΤ επιμένει να πιέζει τις ευρωπαϊκές χώρες για σημαντική μείωση του χρέους της Ελλάδας, κάτι που το Βερολίνο εξακολουθεί να απορρίπτει.

Τη Δευτέρα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρόκειται να συναντηθεί με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Πρόσφατα, ο επικεφαλής του Eurogroup είχε δηλώσει ότι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος πρέπει να αρχίσει σύντομα, κάτι που σύμφωνα με την Suddeutsche Zeitung τον κάνει «σύμμαχο» του Τόμσεν σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στο Βερολίνο σήμερα θα βρεθεί και ο Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία σε επιστολή της σε αρκετά έντονο ύφος προς τον Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται να καλύπτει απόλυτα τον Πολ Τόμσεν.

Για την ελληνική πλευρά, στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως τα μέσα Απριλίου, προκειμένου να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος στο περιθώριο της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, κάτι το οποίο όμως φαίνεται να περιπλέκεται, ιδιαίτερα μετά το «σκάνδαλο» διαρροής συνομιλιών μέσα στο Σαββατοκύριακο.