Δεν υπήρξε καμιά διαρροή ψήφου στις τάξεις της πλειοψηφίας και η πρόταση καταψηφίστηκε με 38 ψήφους έναντι 25 έπειτα από μακροσκελή συζήτηση στη Βουλή, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μια δεύτερη πρόταση, η οποία καλούσε να υπάρξει άμεση διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών για τον Μάιο ή τον Ιούνιο, επίσης απορρίφθηκε με 37 ψήφους έναντι 26. Η ισλανδική Βουλή έχει συνολικά 63 έδρες.

Νωρίτερα, περίπου 2.000 Ισλανδοί διαδήλωσαν για πέμπτη συνεχή μέρα έξω από το κοινοβούλιο, χτυπώντας κατσαρόλες και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της άμεσης προκήρυξης εκλογών. Η προσφυγή στις κάλπες αναμένεται να γίνει το φθινόπωρο.

Περίπου 2.000 Ισλανδοί διαδήλωσαν για πέμπτη συνεχή μέρα έξω από το κοινοβούλιο, χτυπώντας κατσαρόλες και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της άμεσης προκήρυξης εκλογών. Η προσφυγή στις κάλπες αναμένεται να γίνει το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το επικρατέστερο κόμμα εν όψει των επόμενων εκλογών είναι αυτό των Πειρατών (43% των προθέσεων ψήφου), που είχε δημιουργηθεί το 2012 και τάσσεται υπέρ περισσότερης διαφάνειας στη δημόσια ζωή και μιας πιο άμεσης δημοκρατίας.