Όπως αναφέρει η Independent, πολλοί διαδηλωτές έχουν ντυθεί με ρούχα που παραπέμπουν στις πρόσφατες αποκαλύψεις για offshore εταιρείες που οδηγούν στη φοροαποφυγή δισεκατομμύριων. Φορούν ρούχα με τη σημαία του Παναμά και οργανώνονται στο twitter με τα hashtags «Resign Cameron» και «Close Tax Loopholes».


Στο χαμηλότερο ποσοστό η αποδοχή του

Δημοσκόπηση μετά τις αποκαλύψεις δείχνουν πόσο τα Panama Papers έχουν αρχίσει να πλήττουν την εικόνα του Κάμερον. Μόνο το 34% δηλώνει ότι έχει θετική άποψη για τις ενέργειες του Ντέιβιντ Κάμερον. Σχεδόν έξι στους δέκα Βρετανούς (ποσοστό 58%) έχουν αρνητική άποψη για τον πρωθυπουργό.

Το 34% είναι το χαμηλότερο ποσοστό για τον Κάμερον από τον Ιούλιο του 2013, σημειώνει το ινστιτούτο. Ακόμη και ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο αμφιλεγόμενος ηγέτης των Εργατικών, καταγράφει μικρότερο ποσοστό (52%) αρνητικών απόψεων.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε την Τετάρτη και την Πέμπτη, αφού ξέσπασε το σκάνδαλο των λεγόμενων «Εγγράφων του Παναμά» για τα εξωχώρια επενδυτικά ταμεία που διατηρούσε ο Ίαν Κάμερον, ο πατέρας του πρωθυπουργού, ο οποίος πέθανε το 2010. Υπό πίεση, το βράδυ της Πέμπτης σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από την τηλεόραση ο Ντέιβιντ Κάμερον παραδέχτηκε τελικά ότι είχε μετοχές σε αυτά τα ταμεία μέχρι το 2010.
Μόλις το 23% των Βρετανών εμπιστεύεται τον συντηρητικό πρωθυπουργό στο θέμα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Ακόμη χαμηλότερο είναι το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τον υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν: μόλις 17%.