Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα της χώρας, πρόκειται για τον βέλγο υπήκοο Mohamed Abrini ο οποίος και συνελήφθη την Παρασκευή, μετά από έφοδο της Αντιτρομοκρατικής. και ένα 24ωρο μετά ομολόγησε πως είναι το άτομο που εικονίζεται στο επίμαχο βίντεο. 

Ο 31 ετών Abrini ο οποίος, πάντα σύμφωνα με τις Δικαστικές Αρχές του Βελγίου, έχει πλέον ταυτοποιηθεί πλήρως ως «ο άνδρας με το καπέλο», φέρεται να είχε συμμετοχή και στις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου του 2015.

«Δεν είχε άλλα περιθώρια από το να παραδεχθεί πως είναι ο ίδιος» είπε εκπρόσωπος της Εισαγγελίας του Βελγίου, μιλώντας το Σάββατο στο Reuters, διευκρινίζοντας πως τον έφεραν ενώπιον του οπτικού υλικού το οποίο και έγινε αντικείμενο μελέτης από εξειδικευμένη ερευνητική ομάδα. 

Υπενθυμίζεται πως το όνομα του Αμπρινί περιλαμβανόταν στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων προσώπων στην Ευρώπη καθώς, μάρτυρες κατέθεσαν πως τον είχαν δει να επιβαίνει σε αυτοκίνητο μαζί με τον Σαλά Αμπντεσλάμ δύο ημέρες πριν από τις αιματηρές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα.

Π.Κ.