Όπως δήλωσε στο Reuters ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, δεν συντρέχει λόγος αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ιδίως αν δεν ολοκληρωθεί πρώτα η αξιολόγηση από τους δανειστές. «Οι συμφωνίες του περασμένου καλοκαιριού είναι ξεκάθαρες: αν η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος ολοκληρωθεί με επιτυχία και τότε υπάρχει ακόμη η ανάγκη να γίνει κάτι για την αναδιάρθρωση του χρέους, τότε θα το συζητήσουμε. Μέχρι στιγμής, δεν μπορώ να διακρίνω από την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους μία ανάγκη για την αναδιάρθρωσή του. Προς το παρόν, δεν βλέπω την ανάγκη για αυτό».

Ερωτηθείς για τη στάση του ΔΝΤ ως προς τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, ξεκαθάρισε ότι υπάρχει μια συμφωνία σε ισχύ και δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της. «Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα είναι συμφωνημένη. Σίγουρα δεν θα επιτρέψουμε να εκβιαστούμε. Εμμένουμε στις συμφωνίες, αλλά και οι άλλοι πρέπει να κάνουν το ίδιο».

Τέλος, εκτίμησε ότι «δεν θα υπάρξει ελληνική κρίση και φέτος», ενώ όπως είπε «κανείς δεν απαιτεί από την Ελλάδα να εφαρμόσει τα πάντα κατά γράμμα, αρκεί να βγαίνει το συνολικό αποτέλεσμα και οι συμφωνημένες απαιτήσεις να ανταποκρίνονται σε εκείνες που είχαν συμφωνηθεί το περασμένο καλοκαίρι».