Στη σημερινή ημερήσια διάταξη, αναμένεται να υπάρξουν πάνω 50 νομοσχέδια και προτάσεις νόμου που αναμένεται να «τρέξουν», ενώ άλλα θα παραπεμφθούν στην επόμενη Βουλή.

Ανάμεσα τους συγκαταλέγονται το νομοσχέδιο για τις διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων και τον αποκλεισμό μιζαδόρων εργολάβων, το ζήτημα της αποπληρωμής συσσωρευμένων οφειλών στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων με δόσεις, οι ρυθμίσεις για τη δήλωση και τον έλεγχο περιουσιακών στοιχείων κρατικών αξιωματούχων, που αποτελούν το πακέτο νομοθετημάτων για το “πόθεν έσχες”, η πρόταση νόμου, που κατέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής για συμμετοχή “κουρεμένων” καταθετών στα ΔΣ τραπεζών, τις οποίες βοήθησαν να ξεπεράσουν την κρίση, καθώς και ο συμψηφισμός δανείων με αξιόγραφα.

Το τελευταίο θέμα προωθείται, παρά την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος με επιστολή του προς τη Βουλή υποστηρίζει ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι σε περίπτωση ψήφισης της ρύθμισης για τον συμψηφισμό δανείων-αξιογράφων. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ΥΠΟΙΚ κάνει λόγο για αντισυνταγματικότητα του νόμου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ