«Η δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος!”  του Αντιπεριφερειάρχη Χίου και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Σταμάτη Κάρμαντζη παραπέμπει ευθέως στη ρητορική του μίσους της άκρας δεξιάς.  Θεωρούμε αυτονόητη την παραίτησή του από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη μετά από αυτό το εθνικιστικό παραλήρημα. Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της Κ. Μητσοτάκη, να καταδικάσουν ρητά τις απόψεις αυτές και να αποβάλουν τα ακροδεξιά στοιχεία από το κόμμα τους».

Το θέμα ξεκίνησε από ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο Σταμάτης Κάρμαντζης στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε «Το σύνθημα των καταδρομέων μας για το οποίο Συμφωνώ Απόλυτα και το εκφράζω απόλυτα με τις ιδιότητες που φέρω με την σειρά που ακολουθούν ως Έφεδρος Επίλαρχος πρώην Βουλευτής Χίου και Νυν Αντιπεριφερειάρχης Χίου είναι οτι, καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος!».

Στην συνέχεια και μετά τον σάλο που ξέσπασε από την ανάρτηση, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας επιχείρησε αναδίπλωση, λέγοντας πως «η ανάρτηση μου, δεν απευθύνεται στον Τουρκικό Λαό, αλλά στο βαθύ στρατιωτικό κράτος που με τις γνωστές μεθόδους του προκαλεί το κοινό αίσθημα».