Μάλιστα, αναφέρουν ότι δεν τιμά την ιστορία της ΟΝΝΕΔ αλλά ούτε και τα μέλη της η εικόνα συγκεκριμένων κομματικών στελεχών και πρώην στελεχών που εμποδίζουν τους νέους να εκλέξουν οι ίδιοι τους εκπροσώπους τους.

«Η νέα γενιά πρέπει να έχει τη δική της φωνή, όχι να εκπροσωπείται από 40χρονους κομματικούς παράγοντες», λένε μέλη της ΟΝΝΕΔ μετά το χθεσινό συνέδριο, ζητώντας από τον πρόεδρο της ΝΔ να αποδοθούν ευθύνες.

Σύμφωνα με τους ίδιους συνεργάτες, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη για την κατάσταση στη Νεολαία, πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Δεν στήθηκαν κάλπες

Ηταν η πρώτη φορά στην ιστορία της νεολαίας της Ν.Δ. που δεν στήθηκαν κάλπες και ως εκ τούτου δεν έγιναν ψηφοφορίες για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής της και των συνέδρων για το συνέδριο του κόμματος.

Η νομή της εξουσίας και ο έλεγχος των συνέδρων, αλλά και οι παρασκηνιακές μάχες με τις περίφημες «λιστομαχίες» (σ.σ. μάχες για το ποιοι θα μπουν στη λίστα για να εκλεγούν) αποτέλεσε την αιτία της έντασης.

Σε ένα χώρο όπως αυτό της ΟΝΝΕΔ που η νέα ηγετική ομάδα υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη δεν έχει μεγάλη δύναμη, έγινε κυριολεκτικά χαμός και έως το βράδυ, καθώς δεν τα εύρισκαν οι ομάδες μεταξύ τους, δεν είχαν στηθεί κάλπες, ενώ σιγά-σιγά και έφευγαν οι σύνεδροι και εκλογές δεν έγιναν.

Έως αργά το βράδυ του Σαββάτου γινόταν διαβουλεύσεις για να υπάρξει συμφωνία και να αρχίσει η ψηφοφορία, η οποία έπρεπε να τελειώσει, αλλά μερικές ομάδες κινούνταν ακόμα στη «μάχη» των συσχετισμών για τα ονόματα των υποψηφίων στην Κεντρική Επιτροπή.