Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συνθήκες τραυματισμού του πρόσφυγα, είναι ακόμα υπό διερεύνηση από την αστυνομία, η οποία προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο ατυχήματος. 

Ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρίες ο πρόσφυγας παρασύρθηκε από βανάκι της αστυνομίας. Βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν ότι ο πρόσφυγες τραυματίστηκε στο κεφάλι.


Στη συνέχεια οι πρόσφυγες επιτέθηκαν με πέτρες στο όχημα της αστυνομίας, ενώ δημιουργήθηκε ένταση, με αποτέλεσμα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να αναπτυχθούν στην περιοχή.

Ο 40χρονος πρόσφυγας αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Κιλκίς, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Μπαίνει… τάξη στην Ειδομένη

«Ανεπίσημη πληροφόρηση: Βαρύς τραυματισμός Κούρδου πρόσφυγα από Συρία. Νοσηλεύεται Κιλκίς. Εν αναμονή επίσημης ενημέρωσης», ανέφερε ο Εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στη Βουλή έκανε λόγο για… «τάξη» στην Ειδομένη.

Αναφερόμενος στην κατάσταση με τους πρόσφυγες ο κ. Μουζάλας επεσήμανε ότι στην Ειδομένη «μπαίνει τάξη. Αυτό δεν σημαίνει πως θα γίνει οτιδήποτε άλλο πέρα από το να διαλυθεί. Αλλά θα γίνει με τάξη».

 
«Μας αδικείται ως χώρα, όχι ως κυβέρνηση. Μόνο στην Ειδομένη υπάρχει αυτό και θα πάψει, όπως έγινε και στη Λέσβο όπου οργανώσαμε το χάος. Στην Ειδομένη κάτι αλλάζει. Το βλέπετε. Και θα πετύχει. Χρειάζεται χρόνος για να ωριμάσει θετικά προς εμάς η απελπισία σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Η τάξη πρέπει να μπει και μπαίνει. Στην τεράστια πλειοψηφία των 35.000 προσφύγων υπάρχει τάξη. Δεν είναι σε τάξη στην Ειδομένη, που αρχίζει και μπαίνει. Και στον Πειραιά που σε λίγο δεν θα υπάρχει», τόνισε.