Σύμφωνα με την Σ. Αναγνωστοπούλου, το θέμα της εισδοχής των προσφύγων φοιτητών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα συζητήθηκε στην πρόσφατη σύνοδο πρυτάνεων στη Μυτιλήνη, ενώ ανάλογες συζητήσεις γίνονται και στο συμβούλιο της Ευρώπης για να καταλήξουν σε έναν πίνακα κριτηρίων. «Ελπίζω, τώρα άμεσα να φτιάξουμε ένα πίνακα κριτηρίων. Είναι δύσκολο, δεν έχουν κανένα πιστοποιητικό σπουδών άρα πρέπει με κάποιο τρόπο να δημιουργηθεί αυτό το πιστοποιητικό» είπε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός και συμπλήρωσε ότι τον πίνακα κριτηρίων θα πρέπει να τον αποδέχονται όλες οι ευρωπαϊκές χώρες.
 
Κάνοντας αναφορά στο εάν θα επανέλθει η «βάση τού 10» για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, η ίδια έκανε σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα να αλλάξει οτιδήποτε αυτή τη στιγμή, με δεδομένο, ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε εξεταστική περίοδο και δεν μπορούν να αναστατώνονται οι μαθητές αυτή τη στιγμή. Ό,τι ίσχυε, ότι ισχύει, αυτό θα ισχύσει και τα παιδιά το μόνο που έχουν να κάνουν, είναι να διαβάσουν, να ηρεμήσουν, να χαλαρώσουν τώρα το Πάσχα και να έχουν καλή επιτυχία».
 
Ως προς το ζήτημα των επικείμενων αλλαγών σε γυμνάσιο και λύκειο, η Σ. Αναγνωστοπούλου είπε πως αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει οτιδήποτε, ενώ μιλώντας γενικά για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Παιδείας σημείωσε ότι χρειάζονται χρήματα και χρόνο. «Ακόμα κι όταν δόθηκαν λεφτά, κατασπαταλήθηκαν και τώρα με νύχια και με δόντια προσπαθούμε να κρατήσουμε τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας» κατέληξε λέγοντας η ίδια.