«Γενικώς δεν ήμουν υποψιασμένος… αιφνιδιάστηκα από τις δυσκολίες» είπε σε συνέντευξή του στην Real News ο κ. Μουζάλας, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά «κόλλα έχει ο κ…ος μερικών, δεν έχουν οι καρέκλες».

Όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει κάτι για το οποίο ντρέπεται, είπε: «Δεν ντρέπομαι, αλλά υπάρχουν αρκετά πράγματα που γίνονται και λυπάμαι που γίνονται ακόμα κι αν καταλαβαίνω την αναγκαιότητά τους. Για την Ειδομένη δεν είμαι περήφανος, ούτε για τον Πειραιά. Σημασία έχει όμως, αφού το έκανες να ξέρεις τι έκανες, να ξέρεις τι έπρεπε να κάνεις και πώς μπορείς να το διορθώσεις»

Μιλώντας για την κατάσταση στην Ειδομένη, ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι «Παγκόσμια μαγικό άδειασμα περιοχής που έχουν μαζευτεί 13.000-14.000 άνθρωποι δεν υπάρχει. Και μάλιστα όταν το 60% αυτών είναι γυναικόπαιδα. Αν το κάναμε με τη βία, θα θέλαμε δύο μεραρχίες. Θέλω να σας θυμίσω ότι στο Καλαί έκαναν επτά χρόνια να τα καταφέρουν, στην Ηγουμενίτσα ήταν ένας καταυλισμός και τρεις φορές το χρόνο έμπαιναν τα ΜΑΤ, τους έδερναν, μετά ξανά μανά, πέρασαν χρόνια, έτσι, το ίδιο και στην Πάτρα. Δεν είναι εύκολο ούτε αυτονόητο το πώς επεμβαίνεις, πότε επεμβαίνεις. Επεμβαίνεις όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες που επιτρέπουν να περάσει αυτός ο πληθυσμός από τη φάση του θυμού στη φάση της αποδοχής».

Ερωτώμενος για την άποψή του στην ονομασία των Σκοπίων, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής διευκρίνισε πως «Ανήκω σε αυτό το μείζον κομμάτι της Αριστεράς που θεωρεί ότι το να ονομαστεί «Μακεδονία» η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας αποτελεί ιστορική χλεύη και ύβρη και ήμουν από την αρχή υπέρ της σύνθεσης ονομασίας. Αλλά παρόλα αυτά το λάθος είναι λάθος».

Κλείνοντας παραδέχτηκε πως δεν μπορεί να συνδιαλέγεται με την Χρυσή Αυγή. «Όταν μπήκα στη Βουλή, βρέθηκα στο δίλημμα εάν έπρεπε να απαντάω ή να συζητάω με τη Χρυσή Αυγή. Για εμένα ήταν πολύ μεγάλο δίλημμα και το αντιμετώπισα με δέος και με φόβο, γιατί τρέφω μεγάλο σεβασμό για την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Μετά κατέληξα ότι δεν μπορώ να συνομιλήσω με την ωμή βία, με την άλογη βία, ούτε να ανταλλάξω χειραψία μαζί τους. Πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί απέναντι στη βία, να την κατανοούμε, αλλά δεν μπορούμε να τη χαϊδεύουμε».