«Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα», είπε ο κ. Γιούνκερ στην τοποθέτησή του στο Κολλέγιο των Επιτρόπων, καλώντας ταυτόχρονα τους Ευρωπαίους να σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας.

«Πρέπει να σταθούμε δίπλα στους Έλληνες και να βοηθήσουμε», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος, όπως ανέφεραν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, συντάχθηκε και με την πρόταση Τουσκ για άμεση σύγκληση του έκτακτου Eurogroup.

Άσκησε επίσης κριτική στην στάση του ΔΝΤ λέγοντας ότι πολλές φορές στο παρελθόν έχει επιτεθεί στην ευρωζώνη. Φέρεται επίσης να είπε ότι έχουμε φτάσει στο 95% της συμφωνίας και πρέπει να φτάσουμε πάρα πολύ γρήγορα στο 100% της συμφωνίας. Σήμερα το απόγευμα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα. 


Πλησιάζει η συμφωνία Αθήνας – Θεσμών, σύμφωνα με τον Μοσκοβισί

O  επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, υποστήριξε πως η συμφωνία ανάμεσα σε Αθήνα και θεσμούς είναι πολύ κοντά και τόνισε πως δεν υπάρχει καμία κρίση ανάμεσα στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να γίνουν, αλλά πολλά έχουν ήδη γίνει και δεν θα πρέπει να αντιδρούμε σαν να έχει ξεσπάσει νέα κρίση, ενώ υπάρχει μεγάλη προσέγγιση στα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις και έχουμε κάθε ελπίδα ότι θα καταλήξουμε σύντομα σε συμφωνία», ανέφερε ο Μοσκοβισί και πρόσθεσε ότι «όλοι θα εργαστούν με μεγάλη ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και κοινή βούληση, ώστε η Ελλάδα μεταά από τις μεταρρυθμίσεις να επανέλθει σε ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων απασχόλησης».