Το συγκεκριμένο οπτικό υλικό καταγράφηκε από κάμερα τοποθετημένη σε κράνος και κατά τη διάρκεια σύγκρουσης σε περιοχή 50 χιλιομέτρων βόρεια της Μοσούλης, τον προηγούμενο Μάρτιο, χωρίς ωστόσο να δίδεται πληροφορία για την ακριβή ημερομηνία.

Πριν την μάχη, ένας από τους μαχητές που βρίσκεται μπροστά από ένα όχημα με αυτοσχέδια θωράκιση, με πομπώδη τρόπο στέλνει μέσω κάμερας το μήνυμά του, λέγοντας πως οι επιχειρήσεις που πραγματοποιούν με αυτοθυσία ο “μάρτυρες” αποτελούν τον συντομότερο δρόμο για τον παράδεισο».

Πολύ σύντομα ωστόσο, η αίσθηση αυτοπεποίθησης και «θάρρους» δείχνει να δίνει τη θέση της στον φόβο μπροστά στον θάνατο αλλά και το απόλυτο χάος που επικρατεί από μια στρατιωτική εκπαίδευση που κρίνεται τουλάχιστον ως ερασιτεχνική.

Συγκεκριμένα, οι δυο μαχητές δείχνουν να διαπληκτίζονται όταν η πυροδότηση ενός όλμου από τον ένα θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του άλλου, ενώ, χαρακτηριστική είναι η σκηνή όπου, εν μέσω πανικού και ενώ δέχονται καταιγισμό πυρών από Κούρδους, εμφανίζονται να μη μπορούν καν να βρουν το σωστό βλήμα για το συγκεκριμένο όπλο.

με τον πανικό και τις μεταξύ τους λογομαχίες να είναι παραπάνω από ορατές όταν η πυροδότηση ενός όλμου θέτει σε άμεσο κίνδυνο το διμελές πλήρωμα του οχήματος και ενώ δείχνουν πλήρως ανίκανοι να αναγνωρίσουν το σωστό βλήμα που πρέπει να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο όπλο.

Στη συνέχεια, και αφού το όχημά τους δέχεται πλήγμα από κουρδικό πύραυλο που σκοτώνει τον οδηγό, οι δυο τρομοκράτες τελικά αναγκάζονται να το εγκαταλείψουν και να επιχειρήσουν να υποχωρήσουν, ενώ ο άνδρας που φορά το κράνος με την κάμερα ακούγεται να ουρλιάζει από τα τραύματά του και να πέφτει στο έδαφος.

Την ίδια στιγμή, ο δεύτερος μαχητής εξακολουθεί να ρίξει σφαίρες προσπαθώντας να προστατέψει τον εαυτό του, έχοντας απομακρυνθεί από το θωρακισμένο όχημα.

Το βίντεο τελειώνει λίγο αργότερα με τον προφανή θάνατο και των δυο.

Π.Κ.