Την αρχή έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος η οποία, αναφερόμενη στις εκτιμήσεις της Κομισιόν υπογράμμισε πως «δικαιώνουν την κυβέρνηση». Η ελληνική οικονομία όχι μόνο άντεξε την κρίση αλλά βρίσκεται πλέον στο κατώφλι της ανάκαμψης, σύμφωνα με την Όλγα Γεροβασίλη η οποία υποστήριξε πως  «Η εικόνα αυτή δικαιώνει την επιμονή της κυβέρνησης στην σταθεροποίηση και ανάπτυξη της οικονομίας μέσα από την στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων».

Κλείνοντας επιτέθηκε στους αμφισβητίες λέγοντας «Αυτοί που έσπευσαν να προεξοφλήσουν αδιέξοδα και αποτυχίες προσδοκώντας πολιτικά οφέλη, θα απογοητεύονται, ημέρα με την ημέρα, ολοένα και περισσότερο. Καλό κουράγιο και ταχεία προσγείωση στην πραγματικότητα».

ΠΑΣΟΚ: «Μαθητευόμενοι μάγοι που ότι αγγίζουν γίνεται κάρβουνο»

 
Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του έσπευσε να απαντήσει στην παραπάνω δήλωση λέγοντας ότι «Οι νέες εκτιμήσεις της ΕΕ για την ελληνική οικονομία αποκαλύπτουν τα πραγματικά επιτεύγματα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ».

Σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη, «Μετέτρεψαν σε ύφεση, τις προσδοκίες για ουσιαστική ανάπτυξη (6% αθροιστικά για την διετία 2015/2016), αποτρέποντας και την αναμενόμενη μείωση της ανεργίας. Οδήγησαν σε μεγάλη αύξηση του χρέους, σε  μείωση των επενδύσεων. Εφέτος καθυστέρησαν την αξιολόγηση εντείνοντας την  αβεβαιότητα και τώρα στέλνουν νέους δυσβάστακτους λογαριασμούς (συνολικά 12,5 δις) στους πολίτες».

Τέλος το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να σταματήσουν οι πανηγυρισμοί. «Τουλάχιστον λίγη ντροπή. Ας μη πανηγυρίζουν οι της Κυβέρνησης, γιατί δεν επήλθε η απόλυτη καταστροφή. Γιατί τα  θεμέλια που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια στην οικονομία, την βοήθησαν τουλάχιστον να αντέξει στοιχειωδώς. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να συνειδητοποιήσουν το ποσό πολύ βλάπτουν την Ελλάδα και τον λαό μας; Μαθητευόμενοι και ανίκανοι μάγοι που ότι αγγίζουν γίνεται κάρβουνο».

Μαξίμου: «Παραφωνία που δείχνει πολιτικό αδιέξοδο»

Μετά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησε σε άμεση απάντηση μέσω «διαρροών» αυτή τη φορά, τονίζοντας πως «την ώρα που όλοι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στηρίζουν τις ελληνικές θέσεις, μόνο το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να επενδύει στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης».

«Αυτή η παραφωνία δείχνει πολιτικό αδιέξοδο» συμπλήρωσε το Μέγαρο Μαξίμου.

ΝΔ: «Ας σταματήσουν να θριαμβολογούν για τις αποτυχίες τους»

Θέση για τις εκτιμήσεις της Κομισιόν και την αντίδραση της κυβέρνησης πήρε και η Νέα Δημοκρατία μέσω του εκπροσώπου Τύπου της, Γιώργου Κουμουτσάκου ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση «Να σταματήσει να θριαμβολογεί για τις αποτυχίες της που πληρώνουν ακριβά όλοι οι Έλληνες».

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, «μετά την αναγκαστική ολιγοήμερη σιωπή, λόγω των εορτών του Πάσχα, το θράσος και η προπαγάνδα της κυβέρνησης επέστρεψαν»
Από το κόμμα της Συγγρού εκτιμούν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί και πάλι να εξαπατήσει ενώ παραθέτουν τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2015 όπου προβλεπόταν:

  • «Ανάπτυξη 2,9%, ενώ σήμερα προβλέπεται ύφεση 0,3%».
  • «Μείωση της ανεργίας στο 23,2%, ενώ σήμερα την προβλέπεται στο 24,7%».
  • «Μείωση του δημοσίου χρέους στο 173,5% του ΑΕΠ, ενώ σήμερα προβλέπεται αύξησή του στο 182,8% του ΑΕΠ» 

Η ανακοίνωση συμπεραίνει ότι «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας χειροτερεύουν δραματικά».
 

Ποτάμι: «Δηλώσεις που προσθέτουν ανησυχία»

Τελευταία κατά σειρά ανακοίνωση ήταν αυτή του Ποταμιού το οποίο επέλεξε να ασχοληθεί με τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας την Τρίτη.

«Μολονότι δεν θα διαφωνήσει κάποιος με την ουσία της φράσης του Προέδρου της Δημοκρατίας “η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον άνθρωπο” οι αναφορές περί νομίσματος στο μέσον μιας ατελέσφορης διαπραγμάτευσης δίνουν λαβή για δεύτερες σκέψεις», εκτίμησε το Ποτάμι.

«Πόσο μάλλον που με ευθύνη της κυβέρνησης έχουν επανέλθει στο προσκήνιο αρνητικά σενάρια για την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, σενάρια που εντείνουν τη σύγχυση και την ανησυχία του κόσμου» συμπλήρωσε η Σεβαστουπόλεως.