Ολόκληρη η τροπολογία για το αφορολόγητο και την αύξηση του φόρου για τις επιχειρήσεις εδώ

Υπεραμυνόμενος του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, και ειδικότερα της εθνικής σύνταξης, ο υπουργός Οικονομικών προσέφερε στήριξη στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ενώ ανέφερε πως δόθηκε «εθνική μάχη», «δώσαμε τη μάχη των μαχών κατά των νεοφιλελεύθερων».

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι πηγαίνει στο Eurogroup της Δευτέρας, για να προτείνει τον αυτόματο μηχανισμό, καλώντας την αντιπολίτευση να πάρει θέση απέναντι στα στοιχεία της Eurostat που προβλέπει ότι δεν θα χρειαστούν τα έξτρα μέτρα. Επανέλβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί τη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων.

Η ομιλία του υπουργού προκάλεσε τις παρεμβάσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της αντιπολίτευσης με τον κ. Γιάννη Βρούτση να επισημαίνει «Όσα υποσχεθήκατε έχουν καταπέσει. Κερδίσατε τις εκλογές υποσχόμενοι 12.000 ευρώ αφορολόγητο. Έρχεστε σήμερα να μας πείτε ότι η πρότασή σας ήταν 9.100 ευρώ. Είχατε δηλώσει ότι θα παρατηθείτε αν παραβιαστεί η κόκκινη γραμμή των 9100. Αυτό έχει να κάνει με την δική σας ηθική» και πρόσθεσε «Η ΝΔ είναι κόμμα που διαχρονικά στηρίζει την Ελλάδα και το συμφέρον της χώρας είναι να φύγετε τώρα από την κυβέρνηση».

Ο κ. Τσακαλώτος είπε ακόμη ότι το ΔΝΤ, εκτός από την Ελλάδα, πιέζει και τους Ευρωπαίους «να δώσουν κάτι για το χρέος».

«Εμείς έχουμε κάνει αυτά που έχουμε υποσχεθεί και η Γερμανία και το ΔΝΤ πρέπει να συζητήσουν και να βρουν λύση αξιόπιστη» υπογράμμισε.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να προχωρήσει στην υλοποίηση του παράλληλου προγράμματος μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.