Σύμφωνα με την ανακοίνωση για το προσχέδιο της ατζέντας, οι υπουργοί Οικονομικών θα ενημερωθούν για την πορεία της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Παράλληλα, θα συζητηθεί το πακέτο προληπτικών πρόσθετων μέτρων, ενώ είναι πιθανό να συζητηθεί και το ενδεχόμενο «ανακούφισης» του ελληνικού χρέους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Eurogroup θα συζητήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται (state of play) για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής.
Οι υπουργοί θα ενημερωθούν από τους Θεσμούς και τις ελληνικές αρχές για την πρόοδο που επετεύχθη στις συζητήσεις του πακέτου μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, περιλαμβανομένου του προληπτικού δημοσιονομικού πακέτου που θα εξασφαλίσει την επίτευξη των συμφωνηθέντων στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος του προγράμματος ESM.

To Eurogroup θα συζητήσει επίσης πιθανά μέτρα ανακούφισης χρέους που στοχεύουν να εξασφαλίσουν ότι οι μεικτές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας θα παραμείνουν σε βιώσιμα επίπεδα με στόχο να ληφθεί πολιτική συμφωνία.

Σε ευθυγράμμιση με τα συμπεράσματα του Eurogroup της 22ης Απριλίου στο Αμστερνταμ Θεσμοί και ελληνικές αρχές συνέχισαν τις συζητήσεις τους για το πακέτο πολιτικής αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, περιλαμβανομένου του προληπτικού δημοσιονομικού πακέτου, με στόχο να τις ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατόν».