Η κάλυψη των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο βρίσκεται εδώ

Μετά το τέλος των μαζικών συγκεντρώσεων, όπου χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα συνδικάτων και πολιτικών φορέων για να διαμαρτυρηθούν για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, σημειώθηκαν επεισόδια σε Σύνταγμα και Εξάρχεια.

Αναρτήσεις στα κοινωνικά μέσα μιλούν για επιθέσεις από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, σε πολίτες αλλά και φωτορεπόρτερ


Στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου, η ΑΔΕΔΥ κάλεσε σε συλλαλητήριο-συναυλία στο Σύνταγμα, ενώ σε σχετικά ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση «επέλεξε την 8η Μαΐου -μέρα που τα Συνδικάτα τιμούν τα 130 χρόνια από τους αγώνες της Πρωτομαγιάς, του Σικάγο του 1886– να ψηφίσει στη Βουλή το νομοσχέδιο που σαρώνει ότι απέμεινε όρθιο από την Κοινωνική Ασφάλιση στη χώρα μας και εξαπολύει νέα φορολογική επιδρομή εναντίον των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Μετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, επιβεβαιώνοντας, για άλλη μια φορά, ότι στη χώρα μας δεν λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί.»

Το ΠΑΜΕ είχε καλέσει σε κινητοποίηση στο Σύνταγμα με προσυγκεντρώσεις στις 19:00 στην Ομόνοια, την Παλιά Βουλή και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Σε σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για την ανάγκη αποφασιστικής συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα «για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση, τη νέα φοροκαταιγίδα». Το πρωί χιλιάδες κόσμου έδωσαν το παρόν στο Σύνταγμα.


Μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν άγνωστοι το απόγευμα της Κυριακής μετά την κατάληξη της πορείας των πρωτοβάθμιων σωματείων και οργανώσεων της Αριστεράς στο Άγαλμα Βενιζέλου, απέναντι από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος.

Στη συνέχεια οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων προς το πλήθος που βρίσκονταν στην πλατεία του Αγ. Βενιζέλου.