Ο στενός συνεργάτης του Λάτση είναι μέτοχος στη Harpins Properties Ltd, με έδρα τις Παρθένους Νήσους. Ενδιάμεσος σύνδεσμος προς αυτήν την εταιρεία είναι η τράπεζα EFG Bank του ίδιου επιχειρηματικού ομίλου, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται για απλή σύμπτωση. Παρεμπιπτόντως και η ίδια η Eurobank EFG βρίσκεται στα Panama Papers, καθώς φαίνεται λειτουργεί ως ενδιμάεση για μία offshore εταιρεία στις Σεϋχέλλες.

Ο Χρόνης σπούδασε Ναυτιλιακά στο Λονδίνο και υπήρξε στενός συνεργάτης του Ιωάννη Σ. Λάτση επί 27 έτη. Είναι Πρόεδρος και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων σειράς εταιρειών συμφερόντων του Ομίλου Λάτση και κοινωφελών Ιδρυμάτων.

Το όνομα του Χρόνη είχε βρεθεί στη δημοσιότητα το 2012, όταν σύμφωνα με ιδιόχειρο σημείωμα του Άκη Τσοχατζόπουλου,ο Χρόνης, γενικός διευθυντής τότε του Ομίλου Λάτση, φερόταν να έχει δώσει στον Γιάννη Σμπώκο συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου τον Φεβρουάριο του 2003 το ποσό των 10 εκ. ευρώ.

Στα Panama Papers βρίσκουμε και το όνομα Henriette Latsis. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ιδιοκτησία offshore εταιρειών δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κρύβεται κάποια παρανομία από πίσω. Ωστόσο οι διαρροές όλων των τελευταίων ετών έχουν αποδείξει ότι χρησιμοποιούνται συχνότατα για φοροαποφυγή. Άλλωστε, όπως συχνά μας λένε, όποιος δεν έχει τίποτα να κρύψει δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

Μπείτε στη νέα έκδοση της πλατφόρμας OpenProject και δείτε ποιοι Έλληνες εμπλέκονται στα Panama Papers, τη μεγαλύτερη διαρροή δεδομένων στην ιστορία. Στηρίξτε την προσπάθεια μας εδώ για να συνεχίσουμε να ενοχλούμε για λογαριασμό σας