Είχαμε επιτέλους καλές ειδήσεις όχι μόνο για την πορεία της χώρας και της οικονομίας, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, είπε, ενώ σημείωσε ότι επισφραγίστηκε μία θεμελιώδης αλλαγή της εικόνας μετά από έξι χρόνια σκληρής λιτότητας.

Σήμερα η Ελλάδα δεν είναι μόνη και απομονωμένη, ανέφερε. Αυτός ο μεγάλος μετασχηματισμός στην κοινή ευρωπαϊκή γνώμη δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία σημείωσε, τονίζοντας ότι πρόκειται για αποτέλεσμα διπλωματικών πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων. 

«Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις»

Χαρακτήρισε την προσπάθεια αξιέπαινη, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές και στον ελληνικό λαό.

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» με ειδική αναφορά, μεταξύ άλλων, στους αγρότες.


«Η διαπλοκή χθες πέθανε»

Παράλληλα, ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε σε κλίμα «μιζέριας», αποδίδοντάς το στο εγχώριο πολιτικό, οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο, το οποίο, όπως είπε, έπαιξε τα ρέστα του κόντρα στην κυβέρνηση. «Βλέπετε, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Η διαπλοκή χθες πέθανε οριστικά», τόνισε. 

Έκανε λόγο για στρατευμένη προπαγάνδα, διευκρινίζοντας ότι δεν έχουμε ούτε μέτρα ούτε μνημόνιο. Δεν θα απαιτηθούν πρόσθετες επιβαρύνσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός.


«Έξοδος» από το σκότος

Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τα χρόνια του σκότους, τόνισε. Ωστόσο πρόσθεσε ότι τώρα είναι η ώρα για σκληρή και συγκροτημένη δουλειά, για την παραγωγική ανασυγκρότηση, για να βγούμε μια ώρα νωρίτερα από το καθεστώς επιτροπείας στο οποίο μπήκε η χώρα το 2010.

Βασικός στόχος από εδώ και πέρα είναι να υπάρξει ανάπτυξη, να υπάρξουν δουλειές, είπε, κάνοντας λόγο για πραγματικές τομές, προσέλκυση επενδύσεων και ολοκλήρωση μεγάλων έργων.