Από το πρωί του Σαββάτου οι κεντρικοί δρόμοι βορειοδυτικής πόλης κυριολεκτικά φλέγονται, με τα πλήθη των χιλιάδων διαδηλωτών κυριολεκτικά εξοργισμένοι να καίνε τράπεζες και αυτοκίνητα και να προκαλούν σοβαρές ζημιές σε κτίρια πετώντας πέτρες και αντικείμενα.

Επιχειρώντας να καταστείλουν τις διαμαρτυρίες που έχουν αρχίσει πλέον στη χώρα να λαμβάνουν χαρακτηριστικά εξέγερσης, τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν βροχή δακρυγόνων, καπνογόνων και άλλων χημικών χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να διαλύσουν τον κόσμο που βρίσκεται στους δρόμους.

«Oι νέοι δεν είναι σκλάβοι» γράφει το πλακάτ του διαδηλωτή

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος νόμος που κυριολεκτικά άναψε φωτιές σε ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ άλλων, προβλέπει το ελεύθερο δικαίωμα στους εργοδότες να ζητούν παραπάνω ώρες εργασίας ενώ ταυτόχρονα μειώνει κατά τουλάχιστον 10% την ωριαία αποζημίωση της υπερεργασίας. 

 

Μέλη του DiEM25 τρεις από τους τραυματίες στο Παρίσι 


Σοβαρά επεισόδια όμως μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών σημειώθηκαν και στο Παρίσι, με τρεις από τους τραυματίες να είναι και μέλη του DiEM25, μήνυμα προς τους οποίους απηύθηνε ο Γιάνης Βαρουφάκης: 

Αγαπητοί Nino, Remy και Violette,

Έμαθα για τον τραυματισμό σας από τις μονάδες καταστολής της αστυνομίας του Παρισιού και σας γράφω για να σας ευχαριστήσω. 

Να σας ευχαριστήσω για τη δράση σας και για το ότι, αναγκάζοντάς τους να σας χτυπήσουν την ώρα που διαδηλώνατε ειρηνικά, δείχνουν πόσο φοβούνται αλλά και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται καθώς κλιμακώνουν τη δίνη αυταρχισμού και αδιέξοδων πολιτικών. Προφανώς δεν καταλαβαίνουν πως όσο στρέφονται στη βία τόσο πιο δυνατούς μας κάνουν.

Άλλη μια φορά λοιπόν: Ευχαριστούμε, και να ξέρετε ότι πίσω σας έχετε χιλιάδες ανθρώπους, μέλη, συντρόφους του DiEM25 οι οποίοι σας έχουν στις σκέψεις τους.

Αλληλέγγυα

Γιάνης Βαρουφάκης