«Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεών μας με την ελληνική κυβέρνηση, τονίζαμε ότι οι μειώσεις δαπανών θα επηρέαζαν λιγότερο την ανάπτυξη από τις αυξήσεις φόρων, τις οποίες επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση και είχαμε μια σειρά από μελέτες που υποστήριζαν αυτό το επιχείρημα» δηλώνει ο κ. Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή του στην Καθημερινή. «Στο τέλος όμως οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποφασίσουν τα μέτρα. Η ελληνική κυβέρνηση είχε ισχυρή προτίμηση στο να αυξηθούν οι φόροι και όχι να μειωθούν οι δαπάνες» συμπληρώνει. 
 
Αναφερόμενος στο επερχόμενο Eurogroup, το οποίο η ελληνική πλευρά επαναλαμβάνει το τελευταίο διάστημα ότι θα σημάνει την λύση στο θέμα το χρέους, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιχειρεί να ρίξει τον πήχη των προσδοκιών λέγοντας πως η συμφωνία για το χρέος δεν είναι συνδεδεμένη με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Τα μέτρα που υπάρχουν στο τραπέζι για το χρέος, σύμφωνα με τον κ. Ντομπρόβσκις, είναι η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων, της περιόδου χάριτος και μείωση των επιτοκίων. 
«Σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup, τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα δεν θα έχουν διαμορφωθεί πλήρως μέχρι τις 24 Μαΐου. Αυτό που αναμένεται είναι μία πλήρης συγκεκριμενοποίηση του πακέτου μέτρων, αλλά και ένας οδικός χάρτης για τα μέτρα της ελάφρυνσης του χρέους ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα» ξεκαθαρίζει. 
 
Ο κ. Ντομπρόβσκις τέλος εξέφρασε την άποψη ότι οι περυσινές διαπραγματευτικές τακτικές της ελληνικής κυβέρνησης ήταν «πολύ αρνητικές» και προκάλεσαν οικονομική αστάθεια η οποία «είχε πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία και τώρα η δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτείται είναι μεγαλύτερη από ότι αν έκλεινε επιτυχώς η δεύτερη αξιολόγηση, για την οποία βρισκόμασταν πολύ κοντά σε συμφωνία».